Hledám zdroj informací o zářivkách. Poradíte?
Petr Doležal:
Já bych asi navštívil prodejnu skript na VUT FE, snad by se něco našlo, na webu to nevidím reálně.Dovětek 21:26 : S těmi obchodními zástupci jste to vystihl super.
Pavel Rotrekl.:
Možná byste mohl zkusit i univerzitní prodejnu. Kdysi mi na podobné téma poskytl zasvěcený výklad student přírodovědecké fakulty.
Jaroslav Molák:
Když si vzpomenu na svá vysokoškolská studia, vždy si připomenu vedle nestora elektrické trakce prof. Jansu u kterého na katedře pracoval DrSc. Kroczek a přednášel nám elektroniku.Za jímavě a poutavě. Studenti ho měli rádi. Tento pán totiž vynalezl princip současné zářivky.
Ani se o tom moc neví, ale Čech byl u fy. Siemens v rámci své disertační práce tímto vynálezcem.
Bylo to v třicátých létech a rok nato, výsledky této disertační práce tj. výboj v plynech při nízkém napětí si patentoval nějaký Američan. Přd tímto vynálezem znal svět jenom reklamní trubice vysokonapěťové .
Jménem stovek jeho žáků ho musím vzpomenout v souvislosti s Vaším dotazem. Princip je jednoduchý a k orientaci by vám stačily jeho možná 3 přednášky.
:
přeji.Co se týče osvětlovací techniky,mnoho informací,samozdřejmě i o zářivkách,jsem nacházel v časopise Světlo.Je přístupný i na internetu-WWW.svetlo.info.
Michael Holaň:
Vřele doporučuji katalog OSRAM, tak jak vám to už nabídl kolega p.Dunda a nejlépe originál v němčině. Je tam skoro všechno. Zkuste si nakontaktovat např. velkoobchod I-center, určitě tam uspějete.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana