Hledám zdroj informací o zářivkách. Poradíte?

(1/2) > >>

Karel Libušák:
Hledám publikaci, případně webové stránky, kde by bylo možné se podrobně seznámit s vlastnostmi zářivek. Potřeboval bych vědět něco víc o spektrálním složení světla u třípásmových zářivek, o zapojení elektronických předřadníků a další podrobnosti, které se v katalozích nerozebírají. Uvítám i upozornění na zajímavé webové stránky (i v němčině) Karel Libušák

Miloslav Janoušek:
Našel jsem, je toho tam strašně moc, není čas a místo to vypisovat:
http://www.google.com/

Karel Libušák:
Já opravdu nepotřebuji vědět, že existují na internetu vyhledávací stránky. Tuto triviální znalost mám také. A většinu
českých, slovenských a německých včetně google.com a yahooo.com jsem použil.
Výsledek je samozřejmě k ničemu. Já se nechci probírat stovkami odkazů pěstitelů zakázaných bylinek nebo akvarijních ryb. Já chci přijít k hotovém a (případně po zaplacení za knížku nebo CD) si vyhledat co potřebuji. Tuto možnost jsem nenašel. Vydavatelé rádobyodborné literatury v Čechách ustrnuli u vysvětlování funkce proudového chrániče. Také je to potřeba, ale mně to nestačí.
 (poklona)
Karel Libušák
karel.libusak@centrum.cz

Miloslav Dunda:
Zkuste se obrátit přímo na zástupce firmy OSRAM. Kde se vyskytuje ve Vaší blízkosti vám poradí každý velkoobchod s el. materiálem.

Karel Libušák:
Není problém obrátit se na zástupce firmy (třeba OSRAM). Má to ale
různá úskalí. Především ochota obchodních zástupců poskytovat informace je přímo úměrná velikosti předpokládanéh o obchodu. Což je logické. A to mluvím o tom vzácném případě, kdy obchodní zástupce je u firmy dost dlouho, aby znal víc než pár stránek katalogu, nebo je dokonce z oboru. Většina obchodních zástupců zastupuje zhruba každý půlrok jinou firmu. Asi tak tři čtvrtiny z nich jsou odborníci hlavně na zastupování. Zastupují cokoli, parfémy, zářivky, životní pojištění, a o samotném produktu nevědí skoro nic.
Proto jsem už na začátku psal, že hledám informační zdroj = knížku, CD, specializovaný web. Stále hledám a stále marně.
Karel Libušák  

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana