Kterou publikaci doporučíte pro výuku vyhlášky 50/78Sb.?

(1/2) > >>

Vilém Gracias:
Přátelé, setkal jsem se s mnohými publikacemi, které mají  sloužit  k výuce výhlášky 50/78Sb.  Bohužel v mnohých byly nalezeny různé nepřesnosti a chyby. Co byste doporučovali vy, absolventům střední nebo i vysokých škol?

Štefan Beláň:
Nemám přehled o posledních vydaných  publikacích. Ty staršího data bych už nepoužíval. Je nutné použít publikace z datem 2004 nebo 2005, kde bude již pracováno s ČSN EN 50110-1. Myslím si, že je to ten nejpodstatnější  zásah do oblasti bezpečnosti /za dlouhá léta/ pro obsluhu a práci na elektrických zařízeních.Asi bych volil nějakou poslední publikaci z knihovny IN-EL.  

Vilém Gracias:
Jsem totiž žáky zasypáván dotazy, v které knize najdou vše a navíc dobře. Taková kniha snad neexistuje, nebo možná ano, ale o ní opravdu nevím. Mám s některými tituly spíše negativní zkušenosti. Viz třeba ty dva modré díly, které jsou staré a pořád se oprašují a jsou v nich chyby. Taková ta hnědá kniha Jiřiho Sajnera zde chybí....

Jan Kostka:
Podívejte se na tuto stránku - Publikace - "ELEKTRO V PRAXI" Při posledním přezkoušení jsem dostal onen 1. díl. "1.díl – je pojat jako základní díl, ve kterém jsou popsány základní požadavky technických a právních norem, požadavky ČSNI, ČÚBP a ESČ Praha a energetiky. 280,-Kč" Rád se k němu vracím, když potřebuji rychlou informaci.

Jan Lojkásek:
.
Již 10 let vydáváme příručky pro zkoušky elektrotechnik ů. Prvních několik vydání pro nás napsal bohužel již zesnulý ing. Václav Honys. Další řadu začal psát ing. Michal Kříž.
V letošním roce jsme vydali již čtvrté vydání knihy s názvem "Příručka pro zkoušky elektrotechnik ů požadavky na základní odbornou způsobilost". Dle dosavadních ohlasů (i dle prodaných výtisků - ročně cca 10.000 ks) patří tato kniha k tomu lepšímu, co pro přípravu ke zkouškám i k přezkoušení u nás existuje.
Tuto knihu lze objednat jak z tohoto serveru, tak ze serveru www.in-el.cz, kde je uvedena její anotace, obsah i slovo vydavatele.
Jan Lojkásek - IN-EL, spol. s r. o.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana