Musí být konkrétní vzdálenost hromosvodu od zdiva?
Jan Hájek:
Citace: Marek Lukavský 08.09.2010, 22:20
Pak už bych musel skutečně podlehnout absolutní skepsi ohledně kvality řemesel, protože bych si kromě všeho, co už jsem musel nastudovat ohledně různých profesí, musel ještě nastudovat hromosvody, pak mě ještě čeká třeba plyn a topení...Takže si zakoupím normy a nastuduji provádění zkoušek topného systému a plynových rozvodů? Jestli toto je skutečně jediná ceta, jak si zajistit kvalitně odvedenou práci dodavatelů, tak to mě skutečně děsí.
Ano a nebo nakupuji, či si nechám udělat dodávku od kamaráda či kamaráda kamaráda. Docela se mi to osvědčilo, dožil jsem se vyššího věku :-).
Marek Lukavský:
Tak na to lze snad pak jedině říci: "Není snad něco shnilého ve státě českém?"
Bohužel nemám moc kamarádů v oborech se stavbou souvisejících, tedy mi nezbývá, než vše nastudovat a po každém kontrolovat, protože dnes si za svou prací skutečně stojí málokdo a výraz "kvalitně odvedená práce" se stává archaismem :-(
Nicméně vám pánové (poklona) za podněty a připomínky, trochu jsem si uzmul tuto diskusi pro sebe, aniž jsem to původně zamýšlel, ale snad se i pan Petr Starosta dozvěděl, co potřeboval.
Fuk Tomáš:
Citace: Marek Lukavský 09.09.2010, 17:11
Je. Ale mohu vás uklidnit - dědeček mi kdysi vyprávěl, jak si před 90 lety nechával stavět RD, a v zásadě se to neliší.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Marek Lukavský 09.09.2010, 17:11
Bohužel nemám moc kamarádů v oborech se stavbou souvisejících, tedy mi nezbývá, než vše nastudovat a po každém kontrolovat, protože dnes si za svou prací skutečně stojí málokdo a výraz "kvalitně odvedená práce" se stává archaismem :-(
Nicméně vám pánové (poklona) za podněty a připomínky, trochu jsem si uzmul tuto diskusi pro sebe, aniž jsem to původně zamýšlel, ale snad se i pan Petr Starosta dozvěděl, co potřeboval.
Ano shnilého je v České republice hodně a nejen v ČR, zejména v jednání poslanců a senátorů,ale horší věc je skutečnost,že tato hniloba-korupce a lobismus- se promítá do technických požadavků na provedení technických zařízení samozřejmě i elektrických a určitá skupina lidí toto považuje,jako normální stav vzhledem k výhodám,které ji z tohoto stavu vyplývají.Jen málo lidí se odvhodlá popsat vzhledem k rizikům,které z toho mohou vyplynout.
To jsem však odbočil od tématu.
Jiří Schwarz:
Je třeba mít projekt s podpisem a razítkem autorizovaného projektanta.
Pak není problém stavbu povolit. Věříme, že to projektant udělal dobře.
Na konci je třeba kolaudace. Opět "razítko autorizovaného projektanta" způsobí, že se zkoumá jak provedení stavby souhlasí s projektem. Správnost projektu se neřeší!
A tak jediný "rejpal" je revizní technik, který si dovolí najít "chybičky" v projektu "autorizované osoby"!
A je příliš "prasat" mezi projektanty, kteří věří, že se jim nikdy nestane nic mimořádného, když projekt maximálně přiblíží představám investora i za cenu, že budou ignorovat spoustu norem a předpisů.
A neplatí je zdaleka jen v elektrotechnic e!
-------------
Mrzí mě, že jsem neměl ve správnou chvíli fotoaparát a když jsem se dostal na místo příště, bylo už to opravené.
Skrytý svod "na jedno použití"
Když vodičem protéká proud, vzniká kolem vodiče elektromagneti cké pole. Když je proud dost velký, je síla tak velká, že dokáže vodič narovnat, že dokáže metr i více skrytého svodu "odkrýt"
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana