Mám v případě nejasností vrátit projekt elektroinstalace projektantovi?

(1/3) > >>

Miroslav Srb:
Mám v ruce projekt elektroinstala ce mého budoucího RD ( bungalow 3+kk).

Mám v něm několik nejasností.
Všechna světla jsou jištěna přes jeden 10A jistič a nejsou zapojena přes chránič. Předpokládám, že světlo do koupelny by mělo jít přes chránič a světla v exterieru také. Je použit jen jeden chránič na všechny zásuvky, včetně koupelny a exterieru. Nebylo by vhodné použít na koupelnové zásuvky a světlo další chránič a exteriér další (raději 3)? Některé zásuvky jsou nataženy kabelem CYKY 3Cx1.5, přesto jsou jištěné 16A jističem. Zde se možná jedná o "překlep".

Měl bych vrátit projektantovi projekt k přepracování než zadám výrobu rozvodnice?

raj:
Nestačil by telefonát ?

H:
Tipuju to na typový projekt nějaké firmy, která takové bungalovy seká jako Baťa cvičky?
Pak by to dávalo smysl - dva proudové chrániče navíc, částečně 3x2,5 místo 3x1,5 krát sto bungalovů, to už dělá slušnou sumu, kterou by investor musel platit ze svého zisku.
Tudíž udělat to co nejlevněji, abychom co nejvíc vydělali, čemuž celkem odpovídá i popis v úvodu.

Jirka Š. Svejkovský:
Jaký je váš smluvní vztah s tím projektantem?

Jan Alin:
Citace: Miroslav Srb  03.09.2010, 14:26

Měl bych vrátit projektantovi projekt k přepracování než zadám výrobu rozvodnice?

Kdo platí rozhoduje. Pokud jde o vaše peníze tak nelenujte a telefonujte. Pokud projektant nejasnosti nevysvětlí nebo nepřistoupí na změny které požadujete a nejsou v rozporu s normami nebo zákony tak ho vyměňte. Projekt je zboží jako každé jiné a když je nekvalitní tak je velmi pravděpodobné že bude bude nekvalitní i hotové dílo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana