Proč nemusí být proudový chránič na elektrickou troubu?

<< < (8/18) > >>

Rudolf Šála:
Citace: Milan Illek  01.09.2010, 21:32

Diskuze byla o chrániči, tak mi není jasné, kudy se ten proud přes štafle uzavírá?

Proud se uzavírá skrz nebožáka na štaflích který se musí modlit aby mu to vydržela ''pumpička'' a aby ho nečekal drtivý dopad....  :o

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Milan Illek  01.09.2010, 21:32

Diskuze byla o chrániči, tak mi není jasné, kudy se ten proud přes štafle uzavírá?

Transformátor, chránič, drát, já, štafle, podlaha, zem, HOP, transformátor.

A nemusí to být zrovna 30mA, na to, abych slítnul stačí výrazně míň.

Jan Franěk:
Ale chci jen připomenout, že ten chránič není o emocích, ale o bezpečnosti a odpovědnosti. Ano, bavíme se o bezpečnosti a také o odpovědnosti.
Pokud někde pustím zásuvku bez chrániče, mohu v budoucnu očekávat i nemilé zážitky. V případě, že se něco semele, se asi začne  roztáčet kolotoč typu, kdo za to může. Najednou se zjistí, že zásuvka nemá chránič. Kdo za to může ? Eleektrikář. Ten se hájí- byl tam mrazák. Ale teď je jinde. Kdo bude mít černého petra?

Z mého prvního příspěvku v tomto vlákně se dočtete, že nejsem z těch, co by vše dávali na chránič. Třeba takové tepelné spotřebiče, dokážou v určitý moment "pěkně zatopit" chráničům. Ale nenejde po mě jedinou zásuvku, s vyjímkou Plynového kotle a třeba servrovny, která by byla bez chrániče.

Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  01.09.2010, 21:50

Transformátor, chránič, drát, já, štafle, podlaha, zem, HOP, transformátor.

Dřevěné štafle jsou holt dřevěné štafle.

Rudolf Šála:
Citace: Fuk Tomáš  01.09.2010, 22:17

Dřevěné štafle jsou holt dřevěné štafle.

Ale pořád budou mít stejnou výšku  :-\

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana