Jak správně označit soustavu za měničem (střídačem)?
Jiří Schwarz:
Citace: Zdenek Rajmont 27.08.2010, 15:14
Ale co onen přepínač ? Já bych osobně z měniče jednu "fázi ukostřil" a tím udělal pro všechny možné varianty přepnutí síť TN.
To je trochu složitější, TN síť má podle ČSN 33 2000-4-41, ed.2 dost přísné požadavky na uzemnění.
--------
Koukám, že se mi tu neobjevil jeden můj názor. Že by se to neuložilo, když mi při bouřce na chvíli vypadlo spojení. Tak ještě jednou:
Je možné považovat "pospojování s spojení na kostru vozidla" za dostatečné uzemnění, aby to síť za střídačem mohla povašovat za IT, nebo by to měla být ochrana elektrickým oddělením, kdy se neživé části spojují ale neuzemňují?
Kamil Novák:
Citace: Jiří Schwarz 28.08.2010, 01:16
Je možné považovat "pospojování s spojení na kostru vozidla" za dostatečné uzemnění, ...
Auto stojí na pneumatikách, takže o nějakém uzemnění nemůže být řeč. (no)
raj:
Ale co externí přívod ? Přece nemá oddělovací trafo ?
Miloslav Dunda:
U těch sanitek je potřeba si při kontrole ještě dát pozor na to, zda je funkční startovací relé, které při připojení sanitky na externí zdroj vyřadí napětí do startéru, aby nešla sanitka nastartovat s externím kabelem a odjet i s tím kabelem. Už se to několikrát stalo. Co se týče napěťové soustavy vlastní je to asi izolovaná soustava 230V, protože to nikde nejde za jízdy uzemnit. PE vodič je spojen s kovovou karoserií a externě to může být napájeno z jakékoliv sítě 230V AC. těch 12 nebo 24V bych typoval jako SELV.
Kamil Novák:
Citace: Zdenek Rajmont 28.08.2010, 15:42
Ale co externí přívod ? Přece nemá oddělovací trafo ?
Při napájení externími 230V není co řešit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana