Bude to argument pro zastánce fotovoltaik výroben?

<< < (4/20) > >>

Miloslav Dunda:
To je další paradox, že když slunce nejvýce pálí, ta není nejvyšší účinnost těch panelů. Jak mi říkal jden odborním na FV výrobny. Prodávám jak jsem nakoupil. Možnám někdo kdo ty panely má by to mohl potvrdit nebo vyvrátit.

dolacko:
Citace: Miloslav Dunda  26.08.2010, 20:55

To je další paradox, že když slunce nejvýce pálí, ta není nejvyšší účinnost těch panelů. Jak mi říkal jden odborním na FV výrobny. Prodávám jak jsem nakoupil. Možnám někdo kdo ty panely má by to mohl potvrdit nebo vyvrátit.

Najväčší výkon majú FV panely logicky pri najsilnejšom žiarení. Slnečné žiarenia však zároveň zohrieva samotné panely, čo do určitej miery znižuje ich účinnosť. Ideálny stav je teda studený panel a silné žiarenie, čo však nejde dokopy. Najväčší výkon môže teda krátko dodať FV zdroj napríklad na poludnie ak po silnom daždi sa zrazu vyčistí celá obloha.
V zime sú síce panely chladnejšie, ale slnko dopadá pod menším uhlom, takže je žiarenie slabšie.  

Edmund Pantůček:
Jedna paní povídala: U velké fotovoltaiky je zisk čili vývar 250 milionů korun na megawat. Samozřejmě ne každá elektrárna má megawat.

Přejme jim to a buďme solidární! Každý voják má v torně maršálskou hůl, každý z nás si mohl svou elektrárnu postavit! (funny)  (dance) (funny)

Jan Alin:
Citace: Edmund Pantůček  28.08.2010, 06:36

Přejme jim to a buďme solidární! Každý voják má v torně maršálskou hůl, každý z nás si mohl svou elektrárnu postavit! (funny)  (dance) (funny)

Nebudu solidární protože ty peníze jim musím platit já aniž bych měl na výběr. To že si každý z nás mohl postavit svou elektrárnu myslíte spíš jako žert, ne každý měl dost peněz nebo mohl dostat půjčku, ne každý měl přístup k poli na kterém by to mohl postavit, ne každý na to má žaludek. Nedivil bych se kdyby tento způsob výdělku na fotovoltaice byl někdy v budoucnu zařazen někam k obchodu s topnými oleji. Fotovoltaice budu nakloněn až v okamžiku kdy nebudu doplácet na to že si ji někdo pořídí a až majitelé prokáží že nebudu platit podruhé až se bude likvidovat nebezpečný odpad.

Petr Doležal:
Před půl rokem jsem psal, že distributor ve Španělsku každým rokem určí připojitelný výkon do elektrizační sítě a tento výkon draží. Vyhrává ten investor FVE, který požaduje nejnižší výkupní cenu.
A je to!
Španělé tržnější než čeští, zlobovaní zákonodárci  :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana