Poradíte mi specifika elektroinstalace v nemocnicích?

<< < (2/5) > >>

František Šohajda:
Citace

No a pak přijde tvrdá praxe, to takhle někdo na JIPku přivleče třeba Sono, píchne ho do zdi, ozve se rána a vylítne  vše, co má jističe.

Neexistuje aby vypadlo vše!Pokud zapojíte třeba SONO tak vypadne jen zásuvkový okruh od tohoto přístroje a ostatní přístroje na podporu životních funkcí musí stále fachat!
Právě proto je důležitý kvalitní projekt ,je to alfa a omega bezpečné instalace!
Asi o el. instalaci zdravotnické znáte moc málo!
To by jste neměl nemocnici! ale nějaké Družstvo v Horní-Dolní. ;D
Pokud uděláte zásuvky /počet/ podle TNI 33 2140 bude vše v nejlepším pořádku!!Jinak budou časem problémy a velké!

jbb:
Citace: František Šohajda  19.08.2010, 17:25

Neexistuje aby vypadlo vše!
Jasně, podle projektu ne. V reálu se tak bohužel stalo, celé to bylo ještě o to půvabnější, že v tom zmatku nikdo z personálu tak úplně přesně netušil, kde ty zatracené jističe vlastně hledat.
Navíc při použití starších ventilátorů Siemens Elema 900C (přezdívaných též "pětikvalt se zpátečkou"),  které nemají vlastní baterii... Co pak Plho? Správně, ambu-vak a pěkně do teplejch...

Citace: František Šohajda  19.08.2010, 17:25

Asi o el. instalaci zdravotnické znáte moc málo!
Asi ano. Ale o praktickém použití této instalace něco ano  (zle)

Ostatně scéna z tohoto pondělka - v části objektu dochází k rekonstrukci, jako ostatně furt. Přibíhající zedník volá - "Se mi nějak zablejsklo". Ukázalo se, že překopl okruh "zelených zásuvek",  takže celé patro ambulancí najednou bylo bez nepřerušovanéh o zdroje... Vzhledem k tomu, že kráce před tím se jim podařilo nějak odstavit rozvaděč IT, tak už to zas tolik nevadilo, neb bez počítačové sítě se nevrtí...  ;)

František Šohajda:
Citace

celé to bylo ještě o to půvabnější, že v tom zmatku nikdo z personálu tak úplně přesně netušil, kde ty zatracené jističe vlastně hledat.
A proč není personál poučen?písemně??

Citace

Ostatně scéna z tohoto pondělka - v části objektu dochází k rekonstrukci, jako ostatně furt. Přibíhající zedník volá - "Se mi nějak zablejsklo". Ukázalo se, že překopl okruh "zelených zásuvek",  takže celé patro ambulancí najednou bylo bez nepřerušovanéh o zdroje...

Zelené zásuvky nejsou "nepřerušeného zdroje" jak píšete ...o by muselo být VDO /velmi důležité obvody/
Asi to máte nějak popletené...ne bo špatně provedenou instalaci...

jbb:
Citace: František Šohajda  19.08.2010, 18:31

A proč není personál poučen?písemně?

O nahazování jističů? Aha? A to jako službukonající lékař, sestra, nebo snad uklízečka? Nebo si myslíte, že technik je 24h na každé budově? V žádných standardech péče jsem se nedočetl ani slovo o tom, že by měl doktor nahazovat jističe.

Citace: František Šohajda  19.08.2010, 18:31

Zelené zásuvky nejsou "nepřerušeného zdroje" jak píšete ...o by muselo být VDO /velmi důležité obvody/
Asi to máte nějak popletené...ne bo špatně provedenou instalaci...

Podívejte se, my jsme prostí lidé, starající se o svoje. Takže když vím, že v téhle zásuvce ventilátor nevypadne ani na chvíli ani při pravidelné páteční zkoušce dieselu, tak dohlédnu, aby ho tam vždycky sestra zastrčila a tím to pro mne hasne. Proto ho beru jako nepřetržitý zdroj.
A případě skutečného průšvihu nejdřív vyřeším skutečná ohrožení života a pak volám linku 2222 a taktně je upozorním, že případné ztráty na životech jdou na jejich triko...  ;D

František Šohajda:
Citace

Podívejte se, my jsme prostí lidé, starající se o svoje.

Právě takoví jsou nebezpeční pro elektriku! ;D
Ne elektrika pro ně.... ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana