Je možné provést rozdělení PEN až domovním rozvaděči?
Milan Slovensko:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 16.08.2010, 21:49
Uzemnění vodiče PEN je významné v tom, že odřízne nebezpečí poruchy tohoto vodiče před tímto bodem. Pokud dojde k přerušení PEN, nebezpečné napětí se objeví na všech částech za ním. Uzemnění ovšem srovná tento nebezpečný potenciál se zemí. Ideální místo pro uzemnění PEN je tedy HOP.
Čo je prosím vás "HOP"??
Jirka Š. Svejkovský:
Hlavní Ochranná Přípojnice.
IM:
Citace: Štefan Beláň 16.08.2010, 21:01
To je sice pravda, ale doporučuje se uzemnit vodič PE nebo PEN v místě vstupu do budovy - viz příloha. (norm)
Jsem rád, že jste mi potvrdil, co uvádím v odpovědi #2. Jinak asi žádné uzemnění ochr. vodiče není na škodu.
František Šohajda:
Citace
Uzemnění vodiče PEN je významné v tom, že odřízne nebezpečí poruchy tohoto vodiče před tímto bodem.
Před 20 dny jsem tento případ řešil...PEN uhořel v místě napojení RD na sloupě...
Zničili se právě připojené 1fáz spotřebiče.... po "po hloubkové" kontrole jsem zjistil že přizemění je vyvedeno ale nebylo nikdy zapojeno!!Stačilo cca 5 cm vodiče a bylo by po škodě! Revize byla vytvořena při připojování RD na síť..!?
Martin H.:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 17.08.2010, 06:43
Hlavní Ochranná Přípojnice.
Len doplním pre p. Milana: tá istá vec má aj ďalší názov EPS = EkviPotenciáln a Svorkovnica.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana