Jak postupovat při připojení do sítě nn?
Fuk Tomáš:
Citace: Josef Tomek 03.08.2010, 08:30
...Az budu mit elektromer, tak si sezenu dodavatele elektriny.
Uzavřít s ČEZ Distribuce smlouvu o připojení a separátně s nějakým obchodníkem smlouvu o dodávce EE je jistě možné. Jen si nejsem jist, zda bych tuto komplikaci volil hned na začátku. Se zřízením a zprovozněním jsou nějaké starosti, a jistě chcete, aby to proběhlo hladce. V případě, že si nasmlouváte i dodávku EE s tím ČEZem, bude asi větší vůle případné zádrhele řešit rychle a operativně. Pár stokorun případné úspory na levnějším jiném dodavateli (za první rok) za to myslím nestojí.
Ale to je jen názor, rozhodněte se podle sebe.
Josef Tomek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 03.08.2010, 09:15
Myslel jste tím dodavatele elektroinstala ce, že? Dodavatel elektřiny ve vašem případě bude ČEZ Distribuce a.s. (ti co vám namontují ten elektroměr).
Nene, mel jsem opravdu na mysli dodavatele elektricke energie. Tohle je ale take vec, ktere moc nerozumim. Muzu si vybrat, prostrednictvi m ktere firmy se necham pripojit k distribucni siti nebo to je dano tim, ktera firma vlastni kde kabely?
Mel jsem za to, ze k siti se musim pripojit (smlouva o pripojeni) pouze pres CEZ Distribuce, ze tam nemam na vyber, a ze vybrat dodavatele elektriny (smlouva o dodavce EE) si mohu az ve druhem kroku. Nebo si mohu vybrat i v tom prvnim kroku?
Jirka Š. Svejkovský:
Nepleťte si obchodníka a provozovatele distribuční soustavy. Vy si můžete vybrat jakéhokoliv dodavatele EE, který u vás obchoduje. Jemu budete platit za odebranou EE, bez ohledu na to, na čí "dráty" jste fyzicky napojen.
Správný postup je takovýto:
1) Elektroměrový rozvaděč osazen jističem a připraven k připojení do distribuční soustavy.
2) Vypracování výchozí revize
3) Podpis smlouvy
4) Obchodník osadí rozvaděč elektroměrem (vy ne).
Jak je to v případě, kdy je obchodník někdo jiný než provozovatel distribuční soustavy nevím, zatím jsem to neřešil. Nejspíš po vás bude chtít revizi i ČEZ Distribuce. Vše se dozvíte na jejich pobočkách. Pokud nestačí slečna u okýnka, zkuste se probojovat k některému z techniků, ti mají přehled výrazně lepší.
Josef Tomek:
(poklona) , presne takhle jsem to potreboval vedet.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana