Podle které ČSN musí mít rozvaděč v průmyslovém provozu hlavní vypínač?

<< < (10/11) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
I já jsem toho názoru, že v průmyslovém prostoru se laici prakticky nevyskytují.  Tím neříkám, že to není paskvil. Možná by bylo zajímavé otevřít samostatnou diskusi o vyhl. 50.

Radim Strycharski:
Citace: Miroš Jan  01.07.2010, 23:18

Argument projektanta je jednoduchý. Nouzové vypnutí, nebo nouzové ovládání dle ČSN 33 2000-4-46,ed.2, se na tento případ nevztahuje.

Na začátku této revize jsou aspekty usnadňující její provedení:
1. Máte projektanta, čili osobu odpovědnou za technické řešení.
2. Pravděpodobně máte asi i rozvaděč se štítkem.
3. Instalace je v souladu s projektem a pro absenci hlavního vypínače jako závadu nemáte v rámci průmyslového objektu velkou podporu v ČSN.

Skoro to vypadá, že není co řešit. Jedině snad pro klid duše napsat pasáž o chybějícím hlavním vypínači do MPBP.

František Šohajda:
Ne- jen v každém průmyslovém podniku ale i v každé firmě by měli být /musí podle ZP/ všichni zaměstnanci proškoleni z bezp. předpisů a její součástí je i školení elektro.Tudíž když to vezmeme obráceně, neexistuje aby
v podniku pracoval laik.
Ať se jedná o firmu vlastněnou státem nebo soukromou..

Rozmahel Vladimír:
Myslím si, že laik v nějakém oboru je ten, kdo nemá uznávané vzdělání. To, že si svépomocí někdo postaví RD zněj neudělá odborníka na stavebnictví. Pořád, i když získá velké zkušenosti, je laikem v oboru. Stejné platí i u el.zařízení. Bez předepsaného vzdělání  / absolvování studia, atd... / je tento člověk stále laikem v oboru. Nějakým školením si sice může zvednout uroveň znalostí, ale stále je to laik.
Citace: Jirka Š. Svejkovský  01.07.2010, 23:32

I já jsem toho názoru, že v průmyslovém prostoru se laici prakticky nevyskytují.  Tím neříkám, že to není paskvil. Možná by bylo zajímavé otevřít samostatnou diskusi o vyhl. 50.

Právě z důvodu toho, že se počítá s laiky, je nutno je seznámit nebo poučit dle §3 nebo 4. Nadále jsou to ale počení nebo seznámení laici.
Většina z nás má určité zkušenosti se ženami, cítí se někdo odborníkem na gynekologii?  :D  :D

Zpět k dotazu:
Projektant je odpovědný za provedení díla. Jeho argument o nouzovém vypnutí je správný.

Rudolf Slezak:
Jenže v tomto případě projektant hlavní vypínač nenaprojektova l.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana