Jaké jsou v současnosti na českém trhu nejlepší LED žárovky?

<< < (2/12) > >>

Radek Červený:
I LEDkové žárovky se vyrábějí v P.R.C. a mají stejnou úmrtnost v procentech jako ostatní zdroje světla. Takže problém budete řešit opět stejný, ať tam budete mít cokoliv.
Navíc LEDkové žárovky nejsou primárně určeny jako adekvátní náhrada za klasické žárovky, ale to zřejmě časem zjistíte sám.

P.S. Nepohrdejte moudry, mnohdy se z nich dozvíte víc než z Vašeho původního dotazu, stačí jen číst mezi řádky a srovnat si souvislosti  ;)

Fuk Tomáš:
Citace: Mirek Jákl  26.06.2010, 00:35

V LED technologii to je v průměru 10-12x míň...

...Pokud nevíte jasnou odpověď na primární dotaz, tak raději prosím žádnou odpověď.....

Vidím, že marketingové výplody výrobců berete smrtelně vážně, a o informace jiného druhu nestojíte.
Tak hodně štěstí!

Standa CNC:
Zatím asi žádné ...
Mé zkušenosti popsal šéfredaktor časopisu Amatérské Rádio pan Belza (v pdf níže v příloze).
Došel jsem ke stejnému závěru  :-\ ,  jen s 20ti LED z GMelectronic (vyšlo mi to levněji).
Přesto jsem si koupil k PC 2 LEDžárovky ve skleněném reflektoru (shodném s halogenovými žárovkami 20W). Bylo to z LIDLu a ještě dnes fungují ,  jen jsem musel trochu snížit napětí z adaptéru 12V. Čínský výrobce nešetřil proudem - aby to pěkně svítilo (a nalákalo kupce). Líbil se mi příkon 2x 1.5W (místo 25W klasické žárovky.
ZÁVĚR - je to zatím jen pro nadšence  :) :) (ekonomicky to zatím není výhodné) .

Kamil Novák:
TO Standa CNC :
Nechte si svá moudra, tazatele důkaz ve formě experimentu a osobní zkušenosti jistě nezajímá.
On ví své. Pravděpodobně z reklamních letáků a podobných "hodnověrných" pramenů.  ;D
Třeba se s námi i on za čas podělí o zkušenost, kolik ušetřil. I když to vlastně nebude možné, protože LED zdroje které chce použít budou jasně zářit ještě dlouho, dlouho a dlouho po tom, co už tady (nejen na Elektrice.cz) nebudem.  o:-)

Co se mne týče - skvělá práce.  (jednicka)

František Šohajda:
Výrobce uvádí určité hodiny provozu /15 000 ? možná více ?/ ale je si jistý že to nikdo neměří a ani nezměří.?!
Tady ta jistota, že si žárovku vezme do laboratoře profík na změření téměř nulová.. :D (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana