Musí být po montáži antény provedena revize hromosvodu?
Radim Strycharski:
Chránit se má především nová anténa a k ní připojené nové zařízení. Takže určitě podle nové normy. Právě hlavně dodatečných zařízení se týká stanovení bezpečné vzdálenosti, jejíž metodika otočila o 180 stupňů ve srovnání se starou normou.
Vít Rotrekl:
Citace: Radim Strycharski 16.06.2010, 20:11
Chránit se má především nová anténa a k ní připojené nové zařízení. Takže určitě podle nové normy. Právě hlavně dodatečných zařízení se týká stanovení bezpečné vzdálenosti, jejíž metodika otočila o 180 stupňů ve srovnání se starou normou.
Nebyl jsem si jistej, ale taky jsem se priklanel k této variante...
Jiří Schwarz:
Jaké by to bylo krásné, kdyby měla firma něco jako "popis vzorové montáže", když už nechce "platit" projekt na každou montáž.
Takový "zaváděcí list" nebo podobný dokument, který by popisoval, že se to má udělat tak a tak, protože.... nebo za jistých podmínek tak a tak protože...
Asi bych moc neargumentoval zrušenou ČSN 34 1390:
ČSN 34 1390 požadovala spojení vodivých předmětů s hromosvodovou soustavou, ale kdo jste starší, zkuste si vzpomenout, když norma vznikala v 60. létech (platila od ledna 1970 pokud se nepletu), jaká v tu dobu byla technika, jaké rozvody (antény,...) vedly ze střechy vnitřkem objektu.
Jirka Š. Svejkovský:
Já bych byl opatrný. Až uhodí do antény a přepěťovky to nepoberou, pojišťovna bude platit zesnulá PC. A samozřejmě, v případě škody většího rozsahu bude zkoumat vaší revizi. Černý Petr bude ležet na vašem stole.
Tomáš Cendelín:
Stará norma říká spojit vše se vším a nová všechno izolovat.Vše co se dnes už dělá se musí dělat už podle nové 62 305.Je potřeba, aby anténa byla v ochraném prostoru jímací soustavy.Je třeba dodržet dostatečnou vzdálenost s.Vzhledem k tomu, že se jedná o nějaký panelák SPD 1 budou na místě. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana