Musí být po montáži antény provedena revize hromosvodu?
Poštulková:
Mám udělat výchozí revizi internetového zařízení na panelovém domě. Stačí zkontrolovat způsob a kvalitu provedeného uzemnění? (Revizi celého rozsáhlého objektu by zadavatel určitě nechtěl platit).
#uft#
František Šohajda:
Můžete udělat jen revizi na tuto anténu...Uvidí te jak dopadne...Jak vím tyto WiFi antény jsou mnohdy namontovány přímo na jímači od hromosvodu a podobně..! (zle)
Podle nové normy je to malinko složitější jak bylo dříve..../výpočty a pod../
IM:
Citace: František Šohajda 16.06.2010, 17:37
Podle nové normy je to malinko složitější jak bylo dříve..../výpočty a pod../
A úplně jinak. Neodborně instalovaná internetová anténa je trychtýřem k cestě pro blesky do bytu. Buď to udělat odborně nebo doufat, že neuhodí.
Radim Strycharski:
Citace: Poštulková 16.06.2010, 05:53
Revizi celého rozsáhlého objektu by zadavatel určitě nechtěl platit.
#uft#
Napadají mě dvě možnosti:
1. Buď je anténa někde dobře schována pod štítem, římsou apod., případně se kolem ní dodělá pomocný jímač s oddálením a ochranným prostorem pro LPS I, nebo
2. anténa je vystavena přímému úderu, nebo není úplně jasná dostatečná vzdálenost a ochranný prostor. Pak potřebujete vědět spoustu věcí, např. třídu LPS, počet svodů, vzdálenost k přípojnici pospojování, existenci přepěťovek apod. To je skoro revize celého domu.
Vít Rotrekl:
Ale jak na to pohlizet? Z hlediska ČSN 34 1390, podle které je pravděpodobně vyroben hromosvod na domě. Nebo podle nové ČSN EN 62 305, kdyz bylo zařízení namontováno teď. A teď babo raď.
Jsme byl dnes na školení u p. J. Hájka, a snad jsem pochopil základní principy 62 305.
Tímto p. J. Hájkovi (poklona) , kdyby to tu náhodou četl... :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana