Je umístění svorkovnice PE a N v rozvaděči libovolné?
Rudolf Šála:
Citace: Josef Dolejšek 06.06.2010, 16:41
A jak je rozlišujete? Já je v projektu označím jako N a N', nebo N1 a N2, ale zajímalo by mne, jak se to (vizuálně blbovzdorně) rozlišuje v praxi. Přece jen záměna N před a N za chráničem by byl průšvih.
Na co to dál značit když se to dá zjistit podle drátu vycházejícího z chrániče? Většinou se setkávám s tim že je centrální chránič v síti TNC - S, pak je jedna svorka PEN a nulová svorka za chráničem. Nebo že je chránič jen na zásuvky + světla koupelna a pak je ten můstek znatelně menší a na din liště. :)
Jan Alin:
Citace: Josef Dolejšek 06.06.2010, 16:41
A jak je rozlišujete? Já je v projektu označím jako N a N', nebo N1 a N2, ale zajímalo by mne, jak se to (vizuálně blbovzdorně) rozlišuje v praxi.
Podle mne je nejpřehlednějš í označení N+číslo chrániče ke kterému patří. Např. FI1 má N1, FI15 má N15, ve větším rozvaděči je to docela přehledné a jasné aniž by člověk musel moc lamentovat jak a kudy.
Jan Franěk:
Začal jsem používat jističe s odpínáním N a tak mi tato práce s označováním N odpadá.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Franěk 06.06.2010, 22:24
Začal jsem používat jističe s odpínáním N a tak mi tato práce s označováním N odpadá.
To si ale hodně zužujete výběr přístrojů a narážíte na vůli projektantů. Pokud ovšem nejste sám projektant nebo nepracujete bez projektu. Jako revizní technik víte o čem mluvím.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana