Jak propojit dva podružné rozvaděče v rodinném domku?

<< < (2/2)

Otakar Dosbaba:
Pokud to lze (stejný průřez kabelu, vlastní vypínač v každé podružné rozvodnici, atd.),  pak rovněž prosazuji model "nezávislé stoupačky". Provozně je to takto vhodnější, pokud by zde nebyl speciálně opačný požadavek.

Martin H.:
Citace: Jaroslav Hasala  11.05.2010, 00:33

Každý rozvaděč by měl mít svůj vlastní hlavní vypínač.

Myslí sa tým vypínač priamo v danom rozvádzači ?

Vypínanie podružného rozvádzača v hlavnom sa mi zdá lepšie, lebo sa vypne aj prívod a celý rozvádzač bude kompletne bez napätia.

Radek Červený:
Citace: Martin H.  11.05.2010, 13:15

Vypínanie podružného rozvádzača v hlavnom sa mi zdá lepšie, lebo sa vypne aj prívod a celý rozvádzač bude kompletne bez napätia.

A pokud budete potřebovat vypnout podružný rozvaděž z jakéhokoliv důvodu, poběžíte až do hlavního?  (no)
Mimochodem, jak to řeší projektová dokumentace?  (norm)

chip2:
Citace: Radek Červený  11.05.2010, 13:29

Mimochodem, jak to řeší projektová dokumentace?  (norm)

Projektovou dokumentaci nemám, takže to bude řešit tak jak si to sám namaluju a zapojím  ;)

Radek Červený:
Takže uděláme rekapitulaci.
Projekt nemáte a ani ho zřejmě nehodláte nechat dělat.
Vaše znalosti nedosahují takové úrovně, abyste vyřešil poměrně banální problém.
Do tohoto fóra jste šel s úmyslem, abyste zde suploval placenou činnost projektanta.
Svůj volný čas nehodláte věnovat patřičnému studiu, aby jste tuto problematiku pochopil, pokud jste z branže.
Pokud nejste z branže, nemáte co v rozvaděči dělat.

Zřejmě došlo k politováníhodn ému omylu, diskuze na tomto fóru není bezplatná internetová poradna. Navíc mám obavu, zdy by byla v tomto případě konkrétní rada přínosem pro bezpečnost el. zařízení a osob jej využívající.

Navrhuji proto moderátorům, zda nebude bezpečné toto téma zamčít.

moderátor v 19:53:  Bude

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana