Jak propojit dva podružné rozvaděče v rodinném domku?
Otakar Dosbaba:
Pokud to lze (stejný průřez kabelu, vlastní vypínač v každé podružné rozvodnici, atd.), pak rovněž prosazuji model "nezávislé stoupačky". Provozně je to takto vhodnější, pokud by zde nebyl speciálně opačný požadavek.
Martin H.:
Citace: Jaroslav Hasala 11.05.2010, 00:33
Každý rozvaděč by měl mít svůj vlastní hlavní vypínač.
Myslí sa tým vypínač priamo v danom rozvádzači ?
Vypínanie podružného rozvádzača v hlavnom sa mi zdá lepšie, lebo sa vypne aj prívod a celý rozvádzač bude kompletne bez napätia.
Radek Červený:
Citace: Martin H. 11.05.2010, 13:15
Vypínanie podružného rozvádzača v hlavnom sa mi zdá lepšie, lebo sa vypne aj prívod a celý rozvádzač bude kompletne bez napätia.
A pokud budete potřebovat vypnout podružný rozvaděž z jakéhokoliv důvodu, poběžíte až do hlavního? (no)
Mimochodem, jak to řeší projektová dokumentace? (norm)
chip2:
Citace: Radek Červený 11.05.2010, 13:29
Mimochodem, jak to řeší projektová dokumentace? (norm)
Projektovou dokumentaci nemám, takže to bude řešit tak jak si to sám namaluju a zapojím ;)
Radek Červený:
Takže uděláme rekapitulaci.
Projekt nemáte a ani ho zřejmě nehodláte nechat dělat.
Vaše znalosti nedosahují takové úrovně, abyste vyřešil poměrně banální problém.
Do tohoto fóra jste šel s úmyslem, abyste zde suploval placenou činnost projektanta.
Svůj volný čas nehodláte věnovat patřičnému studiu, aby jste tuto problematiku pochopil, pokud jste z branže.
Pokud nejste z branže, nemáte co v rozvaděči dělat.
Zřejmě došlo k politováníhodn ému omylu, diskuze na tomto fóru není bezplatná internetová poradna. Navíc mám obavu, zdy by byla v tomto případě konkrétní rada přínosem pro bezpečnost el. zařízení a osob jej využívající.
Navrhuji proto moderátorům, zda nebude bezpečné toto téma zamčít.
moderátor v 19:53: Bude
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana