Jak postupovat při výrobě rozvaděčů?
Radim Strycharski:
Výrobek má jasně stanovené vlastnosti a hranice, výrobek může být kompletní. Při změně výrobku se stávající výrobek ruší a vzniká výrobek nový.
Naproti tomu instalace výrobků nemá jasné hranice, instalace nemůže být kompletní nebo nekompletní, termín "celá instalace" nebo "celá síť" je nesmysl. Výrobky se mohou přidávat nebo odebírat a nemůže to mít vztah k nějakému "celkovému výrobku", protože žádný takový neexistuje.
IM:
Citace: Fuk Tomáš 14.05.2010, 14:09
To není případ prázdné plastové rozvodnice (=1 výrobek) na místě zazděné a poté postupně vystrojené dalšími výrobky.
To určitě není výrobek. A proto se to tak nemá dělat.
IM:
V tomto tématu je bohužel prezentováno velké množství subjektivních názorů, zřejmě dle vlastní praxe autorů. Nejsem výrobcem ani kompletátorem rozvaděčů. Když jsem potřeboval rozvodnici do podkroví, navrhl jsem si schéma a nechal vyrobit u výrobce rozvaděčů, který mi ji dodal označenou a s dokladem o kusové zkoušce. Nevím, proč bych to měl šušnit sám do nějaké škatule a pak se dohadovat, že je to v pořádku.
Martin Mlkar:
Citace: Milan Illek 14.05.2010, 15:00
Nevím, proč bych to měl šušnit sám do nějaké škatule a pak se dohadovat, že je to v pořádku.
Ale vzhledem k tomu, že je to velice známá problematika. Tak by bylo fajn to rozlousknout jak to tedy je. mohu smontovat nemůžu smontovat. Ze začátku se zdálo, že je to naprosto jasné ale po delší diskusi je vidno, že co odborník to názor.
Jan Alin:
Citace: Martin Mlkar 14.05.2010, 15:06
Ze začátku se zdálo, že je to naprosto jasné ale po delší diskusi je vidno, že co odborník to názor.
Od začátku je jasno že vyrobit rozvaděč může jen ten kdo na to má potřebná lejstra a kdo ho označí štítkem a vykoná předepsané zkoušky. Problém je v tom že je to v praxi u malých bytových rozvodnic trochu kanón na vrabce a ztrácí to logiku, tím pádem to spoustu lidí obchází. Jak to má být je jasné, jak by to mělo být je otázka do diskuze ale ne tady.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana