Jak postupovat při výrobě rozvaděčů?
Josef Pentoda:
To> Martin Mlkar.
Jasně, krátce, aktuálně: Pokud bude platit legislativa jaká platí tak to musí být jasné i žáku zvláštní školy. Není to invektiva , ale konstatování. Že se to dělá často jinak to neřešte.
Neřeší to jiní, kteří mohou a nechtějí.
Chápu, že umíte psát a mám z toho upřímnou radost . Ještě se naučte číst a to vlákno nebude ani třetinové.
Jan Franěk:
Citace: Josef Pentoda 26.05.2010, 17:48
To> Martin Mlkar.
Chápu, že umíte psát a mám z toho upřímnou radost . Ještě se naučte číst a to vlákno nebude ani třetinové.
Krásné, trefné. za to posílám bod
IM:
Citace: Josef Pentoda 26.05.2010, 17:48
To> Martin Mlkar.
Ještě se naučte číst a to vlákno nebude ani třetinové.
Bohužel, těch co neumí číst, jak je patrno z příspěvků, je tu více.
rejpal2:
Diskuse je to zdá se živá a zajímavá.
Citace: Jan Palička
Dle 22/1997 jde o výrobek ("výrobkem je jakákoliv věc, která byla vyrobena, vytěžena nebo jinak získána bez ohledu na stupeň jejího zpracování a je určena k uvedení na trh jako nová nebo použitá"), který musí projít jistým zkušebnictvím a na nějž musí být ze zákona výrobcem poskytována záruka.
A co takhle kacířská myšlenka: Objednám si rozvaděč na základě smlouvy o dílo. Nejedná se tedy o věc, která by byla uvedena na trh (nemá možnost ji získat nikdo jiný než já a ani já jsem ji nekoupil, nýbrž nechal vyrobit). Není to tudíž ani výrobek.
Co vy na to?
Kamil Novák:
Citace: rejpal2 27.05.2010, 13:24
Diskuse je to zdá se živá a zajímavá.
A co takhle kacířská myšlenka: Objednám si rozvaděč na základě smlouvy o dílo. Nejedná se tedy o věc, která by byla uvedena na trh (nemá možnost ji získat nikdo jiný než já a ani já jsem ji nekoupil, nýbrž nechal vyrobit). Není to tudíž ani výrobek.
Co vy na to?
Tude cestička nepovede. (no)
Když si najdete definici "uvedení na trh", tak je úplně jedno jak se výrobek narodí.
Citace
§ 2 Základní pojmy
Pro účely zákona 22/1997 Sb. se rozumí
a) výrobkem jakákoliv věc, která byla vyrobena, vytěžena nebo jinak získána bez ohledu na stupeň jejího zpracování a je určena k uvedení na trh jako nová nebo použitá,
b) uvedením výrobku na trh okamžik, kdy je výrobek na trhu Evropského společenství poprvé úplatně nebo bezúplatně předán nebo nabídnut k předání za účelem distribuce nebo používání nebo kdy jsou k němu poprvé převedena vlastnická práva, nestanoví-li zvláštní zákon jinak. Za uvedené na trh se považují i výrobky vyrobené nebo dovezené pro provozní potřeby při vlastním podnikání výrobců nebo dovozců a výrobky poskytnuté k opakovanému použití,
Mimochodem uvádíte, že byste si nechal rozvaděč vyrobit na základě Smlouvy o dílo ale že byste jej nekoupil.
Můžete prozradit kde se to takto dá udělat - odebrat a neplatit ? :o
Já bych si pár kousků s dovolením taky vzal. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana