Jak postupovat při výrobě rozvaděčů?
Martin Mlkar:
Já bych požadoval aby rozvaděče měli veškerou příslušnou dokumentaci a štítky. Ale jak to řešit, když ty rozvaděče už jsou dávno fčí a namontovány. Bez toho aniž bych je musel vyrvat ze zdi.
Kamil Táborský:
Já osobně pokud sestavuji bytový rozvaděč v suchým prostředí,nikdy nemám problémy s revizí i bez štítku. Pokud se jedná o rozvaděč renomovaných výrobců,nikoliv koupený někde na tržnici,nevidím v tom žádný problém 8)
Jan Franěk:
Citace: Martin Mlkar 17.05.2010, 15:06
Já bych požadoval aby rozvaděče měli veškerou příslušnou dokumentaci a štítky. Ale jak to řešit, když ty rozvaděče už jsou dávno fčí a namontovány. Bez toho aniž bych je musel vyrvat ze zdi.
Už naposledy. Proč by jste to dělal? Vy máte jako RT pouze posoudit stav zařízení. Pokud na rozvaděči chybí štítek a veškeré dokumenty, je to závada. Protože máte jasně stanoveno, co máte mít za podklady při revizi. Prostě to napište do závad a ať se stará někdo jiný. Pořád nechápu, co chcete vyškubávat. Od toho RT přece nejsou. Nebo se pletu?
Citace: Kamil Táborský 17.05.2010, 18:54
Já osobně pokud sestavuji bytový rozvaděč v suchým prostředí,nikdy nemám problémy s revizí i bez štítku. Pokud se jedná o rozvaděč renomovaných výrobců,nikoliv koupený někde na tržnici,nevidím v tom žádný problém 8)
Tak si řádně prostudujte normy a zákony. Stáváte se výrobcem a jako takový máte své povinosti, které zjevně neplníte. Můžete jen doufat, že se nestane žádný malér, jinak vás pak úředníci pěkně umaží.
Jirka Š.:
Citace: Jan Franěk 17.05.2010, 20:50
... Proč by jste to dělal? Vy máte jako RT pouze posoudit stav zařízení. Pokud na rozvaděči chybí štítek a veškeré dokumenty, je to závada. Protože máte jasně stanoveno, co máte mít za podklady při revizi. Prostě to napište do závad a ať se stará někdo jiný. Pořád nechápu, co chcete vyškubávat ...
Nojo, jenže svět není složen jenom z revizních techniků. Existují i projektanti, investoři, techničtí zástupci investorů.....
A nakonec to tedy dle té normy někdo ze zdi vykopat musí. Nebo nemusí? ;)
Kamil Táborský:
Citace: Jan Franěk 17.05.2010, 20:50
Tak si řádně prostudujte normy a zákony. Stáváte se výrobcem a jako takový máte své povinosti, které zjevně neplníte. Můžete jen doufat, že se nestane žádný malér, jinak vás pak úředníci pěkně umaží.
A můžete mi říci jaký malér by se měl stát?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana