Mohou být svody hromosvodu realizace v r. cca 1970 na obj. jen na jedné straně?

<< < (2/9) > >>

Karel_71:
ČSN 341390 odst.62 - Rozmístění svodů má být pokud možno rovnoměrné po celém obvodu objektu ....

Takže pokud nebylo z nějakého důvodu možné umístit svody rovnoměrně po všech stranách, není v rozporu s normou je umístit nerovnoměrně tedy třeba i jen z jedné strany.

Martin Mlkar:
Citace: Karel_71  04.05.2010, 09:33

ČSN 341390 odst.62 - Rozmístění svodů má být pokud možno rovnoměrné po celém obvodu objektu ....

Takže pokud nebylo z nějakého důvodu možné umístit svody rovnoměrně po všech stranách, není v rozporu s normou je umístit nerovnoměrně tedy třeba i jen z jedné strany.

Ono na tom něco bude. Takto realizovaný hromosvod resp. svody jsem viděl na desítkách objektů. S podivem, že pan Hájek nic nenašel  :o a tvrdí, že se nejedná o hromosvod.

Jan Hájek:
Citace: Karel_71  04.05.2010, 09:33

Vzhledem k tomu, že jste se slovíčkařením začal Vy, tak jiný rozbor.
První bych se soustředil na možnost provedení a krom objektu na skále, nezdá se mi nemožné odstranit beton či asfalt, osadit svod do vytvořeného zemniče a hotovo.
No a za druhé bych se zaměřil na celý text jmenovaného odstavce, kdy druhá část neguje Vámi uvedený výklad.
Zatím to vypadá, že o svodech pouze na jedné straně objektu mluví pouze ČSN EN 62305-3 v E.5.3.1  Všeobecně, což je informativní příloha normy.

Karel_71:
Já tam žádnou negaci nevidím, všude je pouze má (nemá) být, pokud možno atd. čili jen víceméně doporučení jak by to bylo nejlepší. Další otázkou je co můžeme pro to nejlepší řešení všechno udělat.

Martin Mlkar:
Na všech desítkách objektů, které jsou takto realizovány (všechny budou +- z roku 1970),  bylo dle mého názoru možné realizovat svody rovnoměrně po celém objektu. Ale proč je to takto uděláno tedy svody jen z jedné strany to opravdu nemám tušení. Jestli tedy v tomto provedení byla nějaká opora v normě.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana