Kde se nachází v elektroměrovém rozvaděči panelového domu svorkovnice PEN?
Lubomír Jindra:
Citace: Miroš Jan 22.04.2010, 21:50
To si v tom paneláku zřizujete HOP a taháte samostatný ZŽ do 10 patra?
bingo
Milan Karvánek:
TO: Jindra> k odborné, neodborné, uzavřené, neuzavřené části fora> hlavně pokud jste OSVČ a elektrikář, je možná ve vašem zájmu se konečně registrovat mezi ověřené uživatele, tam totiž probíhají další diskuse, které se bytostně dotýkají nás řemeslníků, živnostníků. Je celkem logické, že ti, kteří to pochopili, nyní táhnou za jeden provaz a nemají zájem na tom aby se jim již tak mizerné podmínky k podnikání ještě zhoršovaly zbytečným hujerstvím některých taky elektrikářů, kteří si myslí, že svými radami melouchářům a kutilům spasí elektrotechnik u v ČR.
Miroš Jan:
TO: Lubomír Jindra
Beru to tak, že pokud se neprovedla rekonstrukce celých stoupaček, tak tam žádný ZŽ vodič tahaný samostatně není. Jediný co tam obvykle je, je vodič FeZn, (kulodrát), připojen většinou ve sklepě na vodič PEN.
Jó to přiložený schéma je docela dobrý, akorát u těch třífázových a jednofázových vývodů z elektroměrovéh o rozvaděče, mě nesedí průřez 6mm2. Je to vodič PEN, nebo PE?
Pokud se vás dotklo těch 40 let tak to pardon
Fuk Tomáš:
Citace: Miroš Jan 22.04.2010, 22:29
Beru to tak, že pokud se neprovedla rekonstrukce celých stoupaček, tak tam žádný ZŽ vodič tahaný samostatně není.
Spíš bych řekl, že pokud se provede rekonstrukce celých stoupaček (včetně vody do plastu), tak je obvyklé, že už se do pater žádný zž od HOP netáhne ;D . Zrovna před týdnem v domu, kde má byt dcera, jsem musel požádat šéfa elektrikářů, aby když už ten drát netáhnou do všech pater, tak ať ho dotáhnou alespoň do 1. patra pro nás. Ochotně vyhověl (dokonce odmítl, abych mu za to zaplatil).
Lubomír Jindra:
Citace: Milan Karvánek 22.04.2010, 22:22
TO: Jindra> k odborné, neodborné, uzavřené, neuzavřené části fora> hlavně pokud jste OSVČ a elektrikář, je možná ve vašem zájmu se konečně registrovat mezi ověřené uživatele, tam totiž probíhají další diskuse, které se bytostně dotýkají nás řemeslníků, živnostníků. Je celkem logické, že ti, kteří to pochopili, nyní táhnou za jeden provaz a nemají zájem na tom aby se jim již tak mizerné podmínky k podnikání ještě zhoršovaly zbytečným hujerstvím některých taky elektrikářů, kteří si myslí, že svými radami melouchářům a kutilům spasí elektrotechnik u v ČR.
Konrétně v tomto vlákně mi jde o to, aby tazatel sám pochopil, že je nesmyslné nebezpečné nebo spíše nemožné aby takovou práci prováděl sám.
S veškerou úctou ke clusteru a vůbec všem kteří pravidelně přispívají (poklona) s veškerou úctou ke krásné myšlence NEradit lidem jak si vyrobit atomovou bombu nebo zapojit rozvaděč - jenže j a k t o z a ř í d i t?
Restriktivní opatření (tím nemyslím přístupné a nepřístupné zóny, řekněme různé "vrstvy" fóra ale myslím přísnější cenzurování otázek a odpovědí) způsobí poškození kvality diskusí :(
Jakkoli bych byl rád členem clusteru, tak jsem také trochu rád že členem nejsem, dává mi to nadhled.
Beru to tak, že pokud se neprovedla rekonstrukce celých stoupaček, tak tam žádný ZŽ vodič tahaný samostatně není. Jediný co tam obvykle je, je vodič FeZn, (kulodrát), připojen většinou ve sklepě na vodič PEN.
Přesně. Pokud by tazatel pokračoval v diskusi, jistě bychom k tomu došli a vy nebo já nebo někdo jiný by mu tento fakt sdělil, takže by tazatel byl opět blíže k pochopení že to není jen záležitost "přesného umístění svorkovnice PEN pro rozdělení na PE a N ve stávajícím zařízení" ;D
Jó to přiložený schéma je docela dobrý, akorát u těch třífázových a jednofázových vývodů z elektroměrovéh o rozvaděče, mě nesedí průřez 6mm2. Je to vodič PEN, nebo PE?
Tuším že pro bytové jednotky existuje v ČSN výjimka, 6mm2 TN-C je ok. Jinak v pohodě je to diskuse vovovo vo tom to je souhlasit i nesouhlasit :) Je to zatím volná diskuse o všem a s každým. Ovšem pokud se to tady omezí, zavře, bude cenzutovat, ztratí elektrika.cz své kouzlo. Jde tedy o to, zda více chránit své zájmy, své znalosti nebo chránit existenci elektrika.cz Ostatně reagovat v přízpěvcích může každý kdo chce, nikdo nikoho nenutí a tím by to mělo být dané.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana