Kde se nachází v elektroměrovém rozvaděči panelového domu svorkovnice PEN?

<< < (4/8) > >>

Martin Seidl 1:
Citace: Miroš Jan  22.04.2010, 17:42

TO: Lubomír Jindra
Nesouhlasím s vámi ve dvou bodech.
1.   Rozdělení vodiče PEN v bytové rozvodnici, není obvyklá praxe. Je lepší rozdělit vodič PEN na PE a N v elektroměrovém rozvaděči, nejlépe na výstupních svorkách za elektroměrem.

Nesouhlsím ,  vě většině případů je právě obvyklé rozdělení PEN v jističovém rozvaděči. Pokud by jste chtěl rozdělit vodič PEN v elektroměrovém rozvaděči ( ve stupačce na chodbě tak by se vám to nepovedlo aniž by jste musel vyměnit svorky za elektroměrem).
Mimochodem kdo vymyslel, že spodní část těchto stupaček je a má být zaplombována, děláme hodně výměn vedení pro telefonního operátora a bohužel trubky procházející stropy jsou přerušeny v těchto částech stupaček, nezbývá nám nic jiného než plomby trhat.

Jaroslav Jonáš:
Informace laikovi kde co je, jako že svorkovnice PEN se nachází v neměřené části pod plombami a že rozdělení PEN na PE a N je možné provést až na výstupních svorkách nebo až v bytové rozvodnici, rozhodně není návodem na zásah do el.instalace. Není rozhodně třeba zveličovat věci, které veliké určitě nejsou. Místo toho by bylo lepší se zaměřit na gramatiku a používání některých písmen, jako jsou: "i" nebo "y",  čímž některé příspěvky dokážou i pobavit.

Miroš Jan:
TO: Martin Seidl 1
Nemíním se s vámi dohadovat. Já to prostě takto dělám. Podle mne to není nikterak složité přidat jednu svorku navíc, nebo dát svorky nové.
Konstrukci těchto rozvaděčů prostě někdo před léty takto vymyslel takže to neřeším. Berte to tak že v té spodní části, je neměřená část spotřeby, proto ty plomby. Mimochodem to si plomby utrhnete aniž byste provedly ohlášení distributorovi že provádíte činnost na neměřené části?
No tak to je zrovna jeden z momentů špatného postupu prací na neměřené části.
 (norm)

Martin Seidl 1:
Citace: Miroš Jan  22.04.2010, 20:28

Nemíním se s vámi dohadovat. Já to prostě takto dělám. Podle mne to není nikterak složité přidat jednu svorku navíc, nebo dát svorky nové.
Konstrukci těchto rozvaděčů prostě někdo před léty takto vymyslel takže to neřeším. Berte to tak že v té spodní části, je neměřená část spotřeby, proto ty plomby. Mimochodem to si plomby utrhnete aniž byste provedly ohlášení distributorovi že provádíte činnost na neměřené části?
No tak to je zrovna jeden z momentů špatného postupu prací na neměřené části.
 (norm)

Na a vidíte,ta stupačka je bohužel společná a proto mě zajímá kdo to vymyslel, to samé si mohou zaplombovat třeba právě ti operátoři, aby nebylo možné cizího napojení.
Mimochodem většina plomb tam bohužel už není.

Miroš Jan:
Podle mě si žádný operátor nemůže dát svoje plomby na neměřenou část, to je výhradně věcí distributora.  (norm)
Operátor si to musí vyřešit jiným způsobem. :)
To že tam žádné plomby nejsou, je věc jiná.
Proč je konstrukce rozvaděče zrovna taková jaká je, je věcí projektanta. Takže vznést dotaz na něj, pokud ještě žije.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana