Je korektní při zapojení jednopólového spínače v rozbočovací krabici?
Vít Hlaváček:
Citace: Pavelka Květoslav 19.03.2008, 23:22
To Václav 3:
Dělám to běžně , pokud je už kabelů 6 pod vypínač , tak nad něj udělám svorkovací krabici a věřte nejsem sám ;)
Jsem asi az moc mlady. V instalacich, ktere jsem kdy delal, jsem v zivote nepouzil odbocovaci krabice (nemluvim o opravach). Neni problem pod vypinac dostat 6 kabelu, napr. kdyz je spinac 6+6. Privod, vyvod, 2x prepinani a 2x svetlo. Pouzivam standard krabice, hluboke 45 mm (KU1901, resp. KP67/2) a nikdy nebyl problem. Jde jen o zvyk, naucit se vsechno krasne pripravit a rozholit si kabely tak, aby se to tam vsechno hezky zmacklo.
František Leopold:
Ano, při troše šikovnosti jde dostat do obyčejné 68 6 kabelů, ale vemte si, jakou dobu vám to tvarování trvá, je to dost pracné. to si radši vyfrézuju hlubší díru a pak si s klidem osadím KPR, zas o tak moc dražší není a opravdu se vyplatí. Vezměte si, že pak třeba přijde investor a řekne vám: No, víte já bych radši místo toho přepínání chtěl dotykový spínač, aby si mohl stmívat, ovládat světlo ovaldačem na televizi..A ten už do takovéto krabice se šesti kabely nedáte ani za boha.. ;)
Stanislav Havelka.:
To je všechno moc krásný,ale smutný je to když příjde do bytu kde je provedena nova instalaci a vsude lifky(a v lifkach az 6 vodicu)to je na obeseni...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana