Je toto zapojení nouzového stop tlačítka správně?

(1/4) > >>

Miroslav Škop:
Je správné ( viz přiložené schéma) u staveništního rozvaděče použít tlačítko "test proudového chrániče" ( tedy spínací kontakt se sériovým odporem  7K5 ) jako nouzové stop tlačítko vyvedené na venkovní skříň staveništního rozvaděče?
Díky za odpovědi

#uft#

Fuk Tomáš:
Není správně. Například nezaručuje funkci STOP při podpětí v síti nebo při výpadku té jedné fáze, ze které se test chrániče aktivuje.

Jirka Š. Svejkovský:
U staveništního rozvaděče obvykle funkci nouzového vypnutí plní zásuvka. Proč to chcete řešit podivným bastlem?

Miroslav Škop:
Tohle schéma není moje řešení

Právě že mě tohle schéma ( převzaté z www stránek firmy vyrábějící rozvaděče ) překvapilo.   Spíš bych očekával nějakou kombinaci vypínací spouště mechanicky spojené s hlavním vypínačem . Je to tak ?  Jaké jsou nejpoužívanějš í prvky pro toto tlačítko ?

Nebo není povinné a jak píše pan Svejkovský stačí vypnutí obvodu vytažením přívodu ze zásuvky ? Mám na mysli běžnou stavbu v normálním prostředí ( rodinný dům ) .

Miroš Jan:
To : Jirka Š. Svejkovský
Pro funkci nouzového vypnutí se nesmí použít vidlice a zásuvky ČSN 33 2000-5-537,čl. 537.4.2  (norm)
To : Miroslav Škop
To schéma je špatně.  Jak může firma dostat papíry na výrobu rozvaděčů to mě teda hlava nebere ! V ČSN 33 2000-5-537, čl. 537.4.6 se uvádí, ovládací prvky přístrojů nouzového vypínání musí zůstat v poloze „vypnuto“ nebo „stop“,  atd.,takže ten ovladač s rozpínacími kontakty ! >:D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana