Mohu nad umyvadlo nad vanou dát světlo určené do umývacího prostoru?

<< < (6/10) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
V koupelnách jsem viděl spíš ty otevřenější. Tyto jsou nějaká venkovní verze (i když na obrázku je interier)?

Kamil Novák:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  07.06.2010, 07:08

V koupelnách jsem viděl spíš ty otevřenější. Tyto jsou nějaká venkovní verze (i když na obrázku je interier)?

Nejedná se o běžnou věc, ale párkrát jsem tento typ viděl nainstalován, většinou přímo ve sprchových koutech s neupevněnou sprchovou hlavicí.

Rozmahel Vladimír:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  06.06.2010, 22:53

...Pokud je napájeno z bezpečného zdroje SELV, tak krytí ztrácí význam.
  (helpsmajl)
701.512.2  zóna 1  IP X4

Citace: Martin Mlkar  04.06.2010, 11:32

...Předpokládá m, že zdroj bezpečného napětí má být umístěn v zóně 3 jen proto, že se předpokládá, že nemá krytí IP44.
V tomto případě se řeší zóna 1 vany.
Dnes je zóna 3 neurčena, je to prostor mimo 0,1,2.
Opět pozor na národní doplněk, který říká, že nad zónou 1 je zóna 2, do výše 3m nebo do stropu, podle toho, co je dříve.

Martin Mlkar:
Citace: Rozmahel Vladimír  07.06.2010, 08:19

(helpsmajl)
701.512.2  zóna 1  IP X4
V tomto případě se řeší zóna 1 vany.

Máte pravdu až do dnes jsem si myslel, že v případě SELV nemusí být, krytí IP44  (zle).  A ono ejhle i bodovka přes trafo tedy SELV musí mít krytí i v zóně 2. Sice 701.55 říká - můžete instalovat zařízení pokud je chráněno SELV ale 701.512.2 říká,  že i tak to musí mít krytí min. IPX4 (zóna 1 a 2) IPX7 (zóna 0)

Aleš Dobrovolný:
Citace: Martin Mlkar  07.06.2010, 08:50

A ono ejhle i bodovka přes trafo tedy SELV musí mít krytí i v zóně 2.

Bodovka přes trafo ještě nemusí odpovídat požadavkům SELV.
(Bezpečnostní transformátor s elektrickou pevností 4kV a označením bezpečnostního trafa - "snehulák" na štitě, provedení/oddělení přívodních vodičů od ostatních sití atp.)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana