Je vhodné dávať obvod osvetlenia terasy pred prepäťovú ochranu?
Tomáš Gardoň:
Bavil som sa o tomto s kolegom a ten mi povedal, že je to dobré dávať kvôli tomu, aby sa za prepäťovú ochranu nezavlieklo prepätie z bleskozvodu. Mám s tým niekto skúsenosť?
#117#
Pavel Horský:
Jestliže jsou svítidla v ochranném prostoru hromosvodu, pak je to zbytečné. Jestliže nejsou, pak určitě ano. Doufám, že již máte takto vyřešené všechny přívody do domu.
Tomáš Gardoň:
Hmm, ked je ale na objekte bleskozvod, tak by malo jeho ochranné pásmo pokrývať aj všetky terasy, bolkóny, prístrešky... Takže v takomto prípade je zbytočné dávať ten obvod pred prepäťovku. Opodstatnené by to bolo vtedy, keby tam bleskozod nebol. Či sa mýlim?
Jiří Schwarz:
Ono hodně zálaží na tom jak je daleko hromosvod od napájecích rozvodů, jaké tam jsou souběhy,...
Takže je to jedna z mnoha otázek na tomto webu, na které je možné odpovědět stejně - měl by to posoudit na místě někdo, kdo má zkušenosti s projektováním el. rozvodů, hromosvodů,...
Bez znalosti podrobností na místě je těžké dát seriozní odpověď.
Tomáš Gardoň:
No na tej budove je aktívny bleskozvod. Jeho zvod je skrytý a ide hned okolo toho prístrešku terasy (skúšobná svorka je na tej terase). Volal som dnes s jedným pánom, ktorý sa venuje prepäťovým ochranám a povedal mi, že ak je tam aktívny bleskozvod, tak nemám nič riešiť a dať ten obvod normálne spoza prepäťovej ochrany. A že ak investor chce investovať, je možné dať tam ešte doplňujúci modul na ten obvod.
Tieto doplňujúce moduly:
Nejak sa v tom neviem vyznať.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana