Jakou zvolit hodnotu pojistek pro přepěťové ochrany?

<< < (9/13) > >>

Kamil Novák:
Citace: Martin.Mlkar  02.04.2010, 11:05

Nikde tam nevidím, že by byl jistič před přepěťovou ochranou tř. C  :'(

S tím jističem se už netrapte.  (no)
Někde před SPD musíte mít nějaké POJISTKY! Jde jen o to jak velké a kde jsou instalovány. Velice zjednodušeně : čím větší (do maximální hodnoty dané výrobcem) a čím blíž SPD budou, tím pro daný účel lépe.  (funny)

Martin.Mlkar:
Citace: Kamil Novák  02.04.2010, 12:06

Někde před SPD musíte mít nějaké POJISTKY! Jde jen o to jak velké a kde jsou instalovány.

Ano na to se snažím najít odpověď  :'(

Martin.Mlkar:
Pan Revús říká, že jištění nemusí být - Ak je hlavný istič nižšej prúdovej hodnoty, ako je výrobcom určené predistenie prepäťovej ochrany, tak sa ďalšie predistenie prepäťovky nepožaduje - nemalo by zmysel dávať predistenie napr 80A, ak je hlavný istič 25A.
Pan Jindra říká, že jištění nemusí být  - V tomto případě samostatně samostatně nejistit..... Jištění PO není třeba.....
Pan Sichinger říká, že jištění nemusí být  - Při hlavním jističi 3X25A není předjištění potřeba...
Pan Hasala montuje před jistič pojistky 32A nebo 40A
Pan Horský doporučuje pojistky za jističem B25A/3f FU125A - Určitě ano.

Pan Hájek odkázal na katalogy ale ani v jednom jsem neviděl odpověď.

Pavel Horský:
Moje odpověď vychází z katalogu DEHN-SOHNE "Přepěťové ochrany. Hromosvody a uzemnění" Zkrácený katalog 2009. Dále pak vychází z požadavků revizních techniků s kterými jsem ve styku a kterým věřím, protože jsou uznávanými odborníky ve svém oboru.

Fuk Tomáš:
Citace: Martin.Mlkar  02.04.2010, 13:16

Pan Revús říká... Hájek odkázal na katalogy ale ani v jednom jsem neviděl odpověď.

Že ignorujete moje doporučení (tj. pokud je tam zkratový proud <2,5 kA tak za jistič B25 nepřidávat pojistky, pokud je větší tak dát 125 A gL/gG do přívodu k bytové rozvodnici) by mi ani tak nevadilo.

Spíš mi vadí, že si pletete svodič B se svodičem typ 2 a že cpete SPD kam nepatří, což už jsem vám psal v jiné diskusi  (viz Vaše obrázky v Odpověď #37 kdy: Dnes v 10:41). Před hledáním vhodného jištění byste se měl vrátit o krok zpátky a ujasnit si účel, funkci a zapojení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana