Jak určit či posoudit hodnotu hlavního jističe?

(1/2) > >>

Zoul T:
Na moji žádost mi investor dodal plán rozvaděče od dodavatele technologie pro novou provozovnu. Do ruky jsem dostal následující záležitost:
(jedná se vždy o spotřebiče s ohřevem vody)
2x Spotřebič        9,75kW      jištěno32A
3x Spotřebič         19,5kW      jištěno63A
2x Spotřebič          30,5kW     jištěno 80A
2x Spotřebič          22,5kW     jištěno 50A
samozřejmě jsem si vyhledal podklady výrobce a upravil jištění dle jeho požadavků,protože mi přišlo poněkud předimenzované . Dále dodavatel technologie uvádí požadavek na hodnotu hlavního jističe 400A.  E.on podle vyjádření povolí pouze 200A, přičemž 80A investor potřebuje na stávající provoz. Dotaz zní: Když použiji odpovídající jištění bude mít investor problém s nedostatečnou hodnotou hlavního jističe? Já tvrdím, že ano.

#112#

Petr Doležal:
Když sečteme ty kW, tak ještě násobit dvěma? Jinými slovy, např. 9,75 kW je příkon jednoho nebo už dvou spotřebičů dohromady? A existuje z povahy uvedených spotřebičů nějaká soudobost?

IM:
Citace: Petr Doležal  25.03.2010, 09:00

Když sečteme ty kW, tak ještě násobit dvěma? Jinými slovy, např. 9,75 kW je příkon jednoho nebo už dvou spotřebičů dohromady? A existuje z povahy uvedených spotřebičů nějaká soudobost?

Kromě toho: Hodnota hlavního jističe snad nespočívá v součtu hodnot jištění před ním. Pokud snížíte hodnoty jištění jednotlivých vývodů, nemá to žádný vliv na hodnotu hlavního jističe, protože připojené výkony se nezměnily, zůstaly stejné. váš problém je v určení soudobosti (přesně β). To vám asi těžko může někdo určit dle uvedeného zadání.

Miloslav Dunda:
Jinými slovy zkuste si vyhodnoti které ty stroje pojedou současně. Ono to záleží i na počtu zaměstnanců. Pokud nemusejí jet všechny najednou tak spočtěte pouze příkony těch, které pojedou spolu v souběhu a nejvyšší příkon v souběhu strojů bude zřejmě to co hledáte.

Zoul T:
Hodnoty jsou vždy pro jeden spotřebič,takže násobit.Invest orovi jsem doporučil sestavit provozní režim tak,aby k souběhu nedocházelo.Do davatelská firma zdarma namontuje systém,aby k souběhu nedocházelo.V projektu dodavatel neuvádí ani průřez přívodního kabelu,délka trasy je 50m.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana