Jak vysvětlit řediteli, že je hloupost vypínat trubice v zářivkách?

(1/2) > >>

Rudolf Kolář:
V podniku, začal ředitel šetřit energii tím, že začal povolovat trubice v zářivkach. Marně jsem se mu snažili vysvětlit, že je to na úkor normám a bezpečnosti. Zajímalo by mě kdo a jak a za co zodpovídá. Nerad bych, abych se dostal do nějakého maléru, kdyby se stal třeba pracovní úraz.

#112#

Jiří Kovář12:
Zodpovídá za to osoba odpovědná za elektrické zařízení a zákonem neni dáno že toto musí být písemně tedy když se stane prac uraz elektrickým proudem a bude to řešit kontrolní orgán a zeptají se ředitele kdo je osoba odpovědná za elektrické zařízení tj nechte si napsat odpovědnost písemně a pak písemně sdělte zavady panu řediteli a když na to nebude reflektovat vy jste z obliga ... zrovna jsmte to včera na školení řešili s inspektory TIČR

Jirka Š.:
Já bych prostě (anonymně!!) pozval hygienu  ;)

Pavel Stránský 111:
Citace: Jirka Š.  19.03.2010, 11:02

Já bych prostě (anonymně!!) pozval hygienu  ;)

Tak jak vám říka tady kolega jen doplním v projektu to bylo nějak spočítáno a rozhodně to nelze snižovat zvlášť jestli to jsou výrobní prostory. Hygiena přijede a provede měření osvětlení a je to!! A jinak touhle cestou - povolováním trubic toho fakt moc neušetří!!!

František Sichinger:
Vyměnit ředitela. Ušetří nepodstatnou sumu kterou obratem ruky vypleská na blbosti.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana