Jde zapojit 4x1f jistič na 1x3f jistič?
Mám novou elektriku v pokoji, kde mám od hlavního jističe v přízemí kde je 3f jistič natažen kabel 5x2,5 cyky do patra, kde je nová krabice se samostatnými jističi. Zapojení je následující:
jistič B10A - světlo 3x1,5cyky
jistič B16A - 5x zásuvka 3x2,5cyky
jistič B16A - 4x zásuvka + 1x dvojzásuvka 3x2,5cyky
+ nově natažená 5xzásuvka do krabice 3x2,5cyky
zajímá mě, pokud chci aby poslední zásuvky měly samotný jistič B16A jak jej zapojím v krabici, když kabel je již od 3f jističe napojen do těch stávajících tří jističů?
jsou 3 možnosti:
1. natáhnout nový kabel 5x2,5 (či jiný?) od třífázového jističe a zapojit čtvrtý 1f jistič samostatně - vedeno fasádou z venku
( neproveditelné kvůli hotové fasádě! jiná cesta nevede. )2. zapojení jističe kabelem přes druhý jistič = kouskem kabelu od jističe na zásuvky zapojit do dalšího jističe
( je možno zapojit, ale odpovídá normě? ? )3. pokud je možno zapojit na jistič 10 zásuvek, tak napojit těch 5 nových k těm 5 dalším, ale bojím se abych nepřetížil jistič, na 10 zásuvek by bylo napojeno - notebook, tiskárna, monitor, stolní počítač, wifi router, lan převaděč pro wifi anténu externí, externí HDD, zvuk 5.1 sestava, lampička, koš scart
(ale raději bych těch 5 zásuvek měl na samostatném jističi

tak nevim )
přikládám i obrázek stávajícího zapojení v patře.
#uft#