Proč u základového zemniče pro hromosvod mám procházet skrz izolaci dvakrát?

<< < (2/15) > >>

Milan Karvánek:
Aha, tak teď to vidím jasněji, jedná se o "soustavu" zemnících drátů, a sice o dráty vně budovy v zemině nebo pod přizdívkou a o dráty uvnitř železobetonu uvnitř budovy, něco jako dva okruhy, a tyto jsou v pravidelných intervalech (psal jste po 7m) navzájem propojeny (teprve tak budou tvořit celý základový zemnič) a protože mezi vnitřkem a vnějškem je přizdívka a hydroizolace, musí tedy skrz ní procházet.
Zavedení uzemňovacích přívodů pro svody a HOP je tedy opravdu něco jiného, a i ty musí procházet betonem předepsaným způsobem a musí být opatřeny antikorozní ochranou v rozsahu popsaném v ČSN.

Ale pokud máte projekt, je opravdu nejjednodušší se obrátit přímo na projektanta, ledaže by to byla zase nějaká kulišárna, jak je v ČR dnes zvykem  >:D

Mlkar.martin:
Já rozumím tomu, že skrz izolaci musí být průchodka izolací, a že je navzájem "všechno" se "vším" spojeno a provařeno.
Nerozumím proč z podkladního betonu (kde je umístěn základový zemnič) vystoupil drát směrem vně z budovy z podkladního betonu a cca 1,5m vystoupil svisle vzhůru a tam je znovu skrz izolační průchodku propojen. Takto provedeno po celém obvodu budovy po cca 7m.
Proč nestačilo mezi svislým zemničem a základovým zemničem provést průchodku izolací hned u svislé stěny a muselo se vycházet ven. V projektu toto vysvětlené není. Obrázek jsem ještě trochu doplnil.

Miroslav Macek:
Ne že bych to z těch výkresů příliš chápal, o co jde (bez znalosti svislého řezu se v tom příliš neorientuji).
Ale zdá se mi, že byste měl asi důvěřovat projektantovi - pokud si myslíte, že stačí propojit základy v jediném místě tak to asi nebude ten nejsprávnější názor.

Mlkar.martin:
Rozhodně si nemyslím, že stačí propojit základy v jediném místě a to jsem ani nenapsal. Napsal jsem, že propojení je cca po 7metrech. V přiložených souborech je svislý řez.

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek  09.03.2010, 13:30

...pokud si myslíte, že stačí propojit základy v jediném místě tak to asi nebude ten nejsprávnější názor.

Nestává se často, že bychom se shodli - ale tentokrát ano  :)

Citace: Mlkar.martin  09.03.2010, 13:35

Rozhodně si nemyslím, že stačí propojit základy v jediném místě a to jsem ani nenapsal. Napsal jsem, že propojení je cca po 7metrech. V přiložených souborech je svislý řez.

Teď už tomu přestávám rozumět. Jedno spojení se i vám zdá málo, dvě (po 7 metrech) se vám zdá zbytečně moc.
Kolik jich tedy je?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana