Jak udělat hromosvod, když není kam zatlouci zemnicí tyče?
František Šohajda:
Už jsem viděl i podle projektu /podle 1390/ hromosvod, kolem budovy samý beton a podobně....fir ma prostě vyvrtala díru do betonu a vrazila tam sbíječkou 8 kulatinu caa 1,5m...revizi dělala sama firma bez závad...po 3 letech odpory půdy velmi špatné..!
Petr Robur:
Projekt mám. Jsou zde u staré zástavby zakresleny 2 zemnící tyče na svod. Základový zemnič pod novou zástavbou je zrealizovaný. Neptal jsem se na projekt,ale na možné mnou navržené řešení,zda je správné. Pan projektant asi netušil,že v chodníku vedou kabely ;D Můj názor je , že většina projektů je paskvil a nedá se podle nich dělat. Většina projektantů je k ničemu a je lépe dělat bez nich.
A teť se těším na sprchu kritiky od projektantů,kterým dáváme zbytečné peníze za nerealizovatel né a nesmyslné projekty.
Petr Robur:
Doufám,že konečně někdo odpoví na moji otázku. Předem děkuji za odpověď.
Pavel Ryšavý:
Citace: Petr Robur 22.03.2010, 14:34
A teť se těším na sprchu kritiky od projektantů,kterým dáváme zbytečné peníze za nerealizovatel né a nesmyslné projekty.
Pokud je to opravdu nesmysl, proč jste ho platil?
Viz první příspěvek (27.02.2010, 19:07) - chodník 40 cm je nesmysl.
Stávající objekt nemá uzemnění
Pokud onen projekt nepředložíte v plénum, pak asi nikdo neporadí
Jan Hájek:
Mne osobně tady v diskuzích zaráží fakt, že hodně často klient zaplatí za něco, co je sám schopen rozpoznat jako šlendrián (nechápu proč?) a pak očekává kvalitnější rady zdarma a je netrpělivý, pokud jeho problém nikdo neřeší dvakrát rychleji, než kdyby platil.
Všimli jste si toho kolegové?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana