Setkali jste se s označením sítě TN-S-S?
Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek 16.02.2010, 11:39
Američané na rozdíl od nás létají na Měsíc, k Marsu a kometám a nic takového nepotřebují.
Zachovejte badatelský klid, Američani si vymýšlejí zkratky na 10x víc pí....n než my :D
Jirka Š.:
Citace: Miroslav Macek 16.02.2010, 11:39
...uzemnění slaboproudých (sdělovacích) i jiných zařízení se takhle běžně dělá - jde o oddělení sdělovací země...
Ten obrázek ale nevypadá na sdělovací zařízení......? ;)
S oddělenými zeměmi jsem se už také setkal, ale nikdy s podobným označením. Vždycky byla snaha zemnit každý systém na zvláštní soustavu a pak to vše spojovat dohromady až co nejblíže hlavnímu zemnímu uzlu. Také jsem ale nikdy neviděl normu toto řešící, vždy to bylo spíše podle požadavku výrobců zařízení.
dolac:
Ochranné a pracovné uzemnenie má určite svoj význam , ale použité označenie TN-S-S je podľa mňa nezmysel a nevystihuje správne zmysel tohto zapojenia.
tomas vedle:
Zachovejte badatelský klid, Američani si vymýšlejí zkratky na 10x víc pí....n než my .
Pan Fuk Tomáš má pravdu.
Američani mají vodiče CSA,600 V,60 Hz,277 V,120 V,AWG16,14,8,1/0.
Tomáš Vedle.
Lubomír Jindra:
Když se na to zapojení podívám jako silnoproudý elektrikář a vidím tam L1,L2,L3 a myslím si že je to síť 3x400/230V 50Hz ~ kde mají fáze posun o 120°, tak jsou ty diody zapojeny do přímého zkratu. Pak je vodič FE a název TN-S-S to nejmenší, s čím mám v tomto zapojení problém. :-\
Z jiného pohledu - pokud je to nějaké slaboproudé cosi, napájené čímsi z nepochopitelné ho důvodu označené matoucím značením, nechápu proč do slaboproudu tahat značení, které se používá v podstatě v jiném oboru. :o
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana