Jak si vysvětlujete formulaci o dostatečné vzdálenosti v ČSN EN 62 305?
Miroslav Macek:
Citace: Fuk Tomáš 17.02.2010, 15:15
... udělejte hustou popropojovanou armovací síť, prostorově oddělující instalace od svodu ...
... spojte každý svod i nahoře (u střechy) s tou armovací sítí, a ověřte si pro jistotu výpočtem ...
... anebo, alternativně, lámejte si hlavu s vedením instalací a svodů ....
Nechápu co zde řešíte. V legislativně platné normě je přece jasně napsáno, že má-li stavba kovové armování, není nutno dostatečnou vzdálenost dodržet, proč tedy zde mluvíte o jakémsi pospojování ? To je nadbytečné, a stojí to peníze. Platná norma, která je obecně závazným standardem kvality a bezpečnosti v ČR, nic takového nepožaduje. Domnívám se, že je to tam napsáno jasně, černé na bílém. To by měl potvrdit každý soudní znalec, tedy pokud ovšem není např. zkorumpovaný nějakou hromosvodářsko u firmou.
Lukáš Rotrekl:
Citace: Fuk Tomáš 17.02.2010, 17:40
Nezlobte se, ale tohle už bych viděl na osobní konzultaci s projektantem nad konkrétními plány.
Nezlobím se.... Problém je že já jsem ten projektant a už nad tím týden hloubám a nemůžu se dohloubat něčeho kloudného.... :-[
Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek 17.02.2010, 17:47
Nechápu co zde řešíte. V legislativně platné normě je přece jasně napsáno, že má-li stavba kovové armování, není nutno dostatečnou vzdálenost dodržet, proč tedy zde mluvíte o jakémsi pospojování ? To je nadbytečné, a stojí to peníze. Platná norma, která je obecně závazným standardem kvality a bezpečnosti v ČR, nic takového nepožaduje. Domnívám se, že je to tam napsáno jasně, černé na bílém. To by měl potvrdit každý soudní znalec, tedy pokud ovšem není např. zkorumpovaný nějakou hromosvodářsko u firmou.
Jistě byste tedy obhajoval i tvrzení, že má-li stavba např. (pouze) v přízemí kovové armování, není nutno v 7. patře dostatečnou vzdálenost dodržet? Nebo ještě lépe - má-li stavba (v křídle A) kovové armování, není nutno (v křídle B) dostatečnou vzdálenost dodržet, potože se jedná o jednu stavbu?
Fuk Tomáš:
Citace: Lukáš Rotrekl 17.02.2010, 17:55
Nezlobím se.... Problém je že já jsem ten projektant a už nad tím týden hloubám a nemůžu se dohloubat něčeho kloudného.... :-[
Myslel jsem zkušeného projektanta LPS, majícího 62305 v malíčku.
Neřešilo by situaci zkrácení bezpečné vzdálenosti zvýšením počtu svodů, příp. HVI kabel?
Lukáš Rotrekl:
Měl jsem oddálený hromosvod se svody HVI, ale architekt mě s tím vyhodil.... Bylo třeba se držet cca 40cm nad úrovní střechy, jímacími tyčemi překrýt terasu.....
Vaše odpověď panu Mackovi je už dost přepísklá :) ale samozřejmě má něco do sebe....
Spíš jsem uvažoval o neřešení s jen v rámci patra u vodorovného jímacího vedení. V rámci jednoho armování. U svodů už pak nemám problém., Tam mám místa dost a když ne, tak si ho umím udělat...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana