Jak si vysvětlujete formulaci o dostatečné vzdálenosti v ČSN EN 62 305?
Lukáš Rotrekl:
"Dostatečnou vzdálenost není nutné dodržet u staveb s kovovým nebo elektricky vzájemně propojeným ocelovým armováním."
Co to pro mě znamená? Že když vezmu ocelové výztuhy v základové desce, v ŽB deskách jednotlivých stropů, ŽB desce střechy, ŽB zábradlí, ŽB atiky....., pospojím to řekněme na 5-6 místech vedením FeZn10, zajistím aby tato armatura byla propojena, že pak nemám problém s S.
Co si o tom myslíte?
PS. Pan Hájek bude vědět o čem mluvím.....
#117#
Lukáš Rotrekl:
nikdo nic?
Fuk Tomáš:
Jestli vám správně rozumím, jinými slovy se ptáte, zda takto řídká Faradayova klec ještě dostatečně chrání prostor uvnitř stavby.
Odpověděl bych vám takto: prostor pod střechou ano, chrání. Ostatní prostor ne. Nestačí posuzovat stavbu globálně (když je tam nějaké armování, tak je celá armovaná) ale v konkrétním místě stavby.
Lukáš Rotrekl:
Myšleno tak, jestli si potom musím lámat hlavu s vedením kabelů na stropě, vzdáleností jímacího vedení a jímačů na této atice, vzdáleností ŽB desek jednotlivých stropů od svodů a podobně.
Moje představa byla, ze bych ŽB konstrukce vzájemně propojil na několika místech, a dále dal na dům jímací soustavu, která by měla společné jen uzemnění...
Usnadnilo by mě to návrh s ohledem na požadavky architekta a dodržení vzdáleností od jímací soustavy....
Miroslav Macek:
Citace: Lukáš Rotrekl 15.02.2010, 21:24
"Dostatečnou vzdálenost není nutné dodržet u staveb s kovovým nebo elektricky vzájemně propojeným ocelovým armováním."
Odkud jste načerpal tuto informaci ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana