Jaká je přesná definice obyčejného prostředí dle dnes již neplaných norem?
ALCR:
Jde mi konkrétně o použití elektroměrové Pd desky, výrobce stanovuje http://www.plzenske-dilo.cz/termosety-vyrobky.php, že tato deska smí být použita jen v prostředí obyčejném a odkazuje na ČSN 35 7020 a tato norma se zas odkazuje na obyčejné prostředí dle ČSN 34 0070, tato norma je léta neplatná a nepodařilo se mi ji sehnat.
Je v této staré normě pro obyčejné prostředí nějaký teplotní rozsah atd.
Konkretně mě jde o to jestli ve výklenku venku postaveného pilíře za dvířky z plechu či dřeva (žádné udaje o krytí atd. samozřejmě na dvířcích nejsou) lze konstatovat, že se jedná o obyčejné prostředí, kde smí být elektroměrová deska instalována.
#112#
Petr Doležal:
V ČSN 33 0300/88, samozřejmě už neplatné, jsem našel, že nahrazuje vámi uváděnou 34 0070/63. Nakolik se od sebe liší nevím, protože z 34 0070 jsem jenom něco našel ve staré knize.
Dle 34 0070:
prostředí obyčejné
-10°C až +35°C, max 15g vody na 1m3, vlhkost max 80%
Dle 33 0300
prostředí obyčejné základní
-5°C až +35°C, max 15g vody na 1m3, vlhkost max 80%
prostředí obyčejné normální
-10°C až +40°C, a další dynamické údaje o vlhkosti a teplotě v čase
Ale pozor! Tato obyčejná prostředí (dle 33 0300) jsou vnitřní prostory
Lubomír Jindra:
Sáhl bych k prostému logickému uvažování:
Tato deska se ve vnitřních prostorách může montovat i na prostou stěnu, bez skříně a tím pádem je logické že jen v prostředí normálním.
Je logické, že tuto desku nelze namontovat například z venku na fasádu atp. a právě proto je tam dle mého názoru ta podmínka o prostředí. Že by deska jejíž podstatou jsou skelná vlákna nebo nějakej podobnej sajrajt, utrpěla venkovním chladem o tom silně pochybuji, takže v takovémto umístění nevidím žádný problém.
Potíž je v tom, že výrobce potřebuje něco deklarovat, sice jsme banánistán se 2 896 458 předpisy, tak přesto jako na potvoru :P přesně to co potřebuje žádná ČSN, vyhláška nepopisuje, tak sáhne po nějakém zobecnění a to bude tento případ.
P.S. >:D
A co to vlastně je? Je to rozvaděč? Nebo výklenek s dvířkami? Má to mít atest ze státní zkušebny? Má mít každá premixová deska výrobní číslo od výrobce? Budeme v Česku papežštější než papež nebo papežštější než deset papežů? ;D
P.P.S.
Dneska proběhla zpráva že možná budeme mít euro UŽ v roce v roce 2017 tak se omlouvám, dneska už je mi tady v ČR všechno k smíchu ;D ;D ;D
IM:
Problém není v desce, ale v přístrojích, které musí vyhovět vnějším vlivům v daném místě.
František Šohajda:
V jisté době vyšla příručka od SOLID TEAMU Vnější vlivy a je tam i převod starých VV na nové....
doporučuji....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana