Jak by šlo zabránit přetáčení elektroměrů?
František Šohajda:
Jak píše kolega FUK....
Samoodečty jsou i z důvodu, že elektroměr se nachází na chodbě RD a není k němu přístup
/stará instalace/...majitelé chodí do práce od 06.00 do 18.00 a není možno je doma "načapat" ;D..
Znám i takové RD kde nebyl popsat stav pracovník RZ už od výměny tj i 10 let a vše se zapisuje
samoodečty po celou tu dobu.../nechá se papírek za oknem../
Také jsem to tak dělával roky a roky-do rekontrukce..
Pak když bude problém ,to už bude hodně kulatý... >:(
Co jsem zatím ale viděl a slyšel je to bez problémů....ma jitelé jsou zdvořilí k RZ... :)
Jirka Š. Svejkovský:
Ono kolikrát stačí nebát se a nekrást (jak říkal tatíček Masaryk)!
Proč musí být všechno zaplombováno, přišroubováno nebo zamčeno? Jak není, už s tím každý šteluje a pak se tetelí blahem, jak nad tím vydřiduchem pěkně vyzrál! Stejně by si za ty prachy koupil dalšího Jaguára, zatímco on musí jezdit ve starým Fávu. Večer v hospodě pak bude nadávat na příslušníky jistého etnika a bude si připadat jako křišťálově čistej Standa.
Z některých lidí je mi zle. (zle)
Radek Červený:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 22.01.2010, 09:41
Jak není, už s tím každý šteluje a pak se tetelí blahem, jak nad tím vydřiduchem pěkně vyzrál! Stejně by si za ty prachy koupil dalšího Jaguára, zatímco on musí jezdit ve starým Fávu.
Nedá mi to nereagovat. Myslím si, že toto nebyl zrovna trefný příklad. Nechci se zastávat těch, co přetaktovávají elektroměry a ani nehodlám komentovat, pro koho tito lidé pracují.
Ale musel jsem se teď v týdnu smát, když nějakej "MYŠÁK" od ČEZu v souvislosti s požadavkem ekologů či místních obyvatel ( už přesně nevím ) na dodávku ještě lepší technologie než té projektované při plánované rekonstrukci ponětovické elektrárny prohlásil, že ta lepší technologie by stála řádově o 5 miliard víc a ČEZ by kvůli tomu musel zdražit cenu energie. Snad aby ho to nepoložilo a naskončil v insolvenci (doh)
No zkrátka, připadá mi celý ČEZ jako čeští pumpaři, mají společné zájmy, donekonečna dělat z lidí debily. Tam už pak zbývá jen krůček k tomu, že ti lidi budou hledat způsob, jak to vrátit. Problém je v tom, že tuto ztrátu si ČEZ neodepíše ze svého zisku jako květinářka neprodané květiny, ale rozůčtuje to mezi ostatní odběratele.
A propo.....
Ptá se učitelka dětí ve škole, co za povolání dělají jejich rodiče.
Přihlásí se Maruška a povídá, že maminka je dojička v kravíně. No, to je užitečné povolání, krávy dávají mléko, mléko je zdravé, povídá učitelka.
Přihlásí se Frantík a povídá, že tatínek je zedník. No, zedníci opravují domy, ty pak vypadají hezky, to je také užitečné povolání, povídá učitelka.
Přihlásí se Pepík a povídá, že tatínek dělá prostituta v GAY klubu. Učitelka polkne na prázdno, a povídá: No, i taková povolání jsou.
O přestávce si zavolá Pepíka a říká: Hele, Pepíčku, ten tvůj tatínek opravdu dělá prostituta?
A Pepík odpoví: Ne paní učitelko, víte, on pracuje u ČEZu, ale my se celá rodina za to stydíme.....
Jirka Š. Svejkovský:
Radku, já si prostě myslím, že krást se nesmí.
Je to jednoduchá úvaha nad složitým problémem. Na tomto fóru je spousta inteligentních lidí. kteří jsou schopní si udělat obrázek o obchodování některých společností.
Když se mi něco nelíbí, tak se to snažím změnit. Vím, že změnit chování distributorů je nadlidský úkol, ale je to čestnější než prostá krádež. Můžete mě mít za naivku, možná za hlupáka, ale je to můj názor.
Lubomír Jindra:
Bohužel mnoho lidí v ČR nevěří, že lze vydělat slušné peníze prací a vědomostmi, ale myslí si, že jediná cesta je podvod a zlodějna.
Lidé logicky nedělají to v co nevěří, snaží se dělat to, v co věří. To utváří chování jednotlivců i větších celků.
Tato víra, nebo snad náboženství je zde tak zakořeněná, že vymáhání spravedlnosti je znemožněno a není síly, která by toto chtěla/dokázala narovnat.
Jeden z vedlejších efektů je například rozvinutá byrokracie: Stovky tisíc lidí vyrábějí papíry, jejich kopie a kopie jejich kopií, každý den se tak v ČR archivují tuny a tuny dokumentů, kde je něco napsáno orazítkováno a podepsáno tak, aby byla jakás takás záruka, že TO bude dodrženo, protože jinak se zaručeně najde někdo, kdo se TO bude snažit nedodržet, protože bez TOHO papíru nikdo nikomu nevěří.
Česká byrokracie je taková sebezničující oběť na oltáři, něco jako obětování každé třetí ovce, protože možná každý třetí člověk, místo aby něco produkoval, dělá drába společnosti a produkuje jen - papíry, kterážto práce je pouze zátěží ekonomiky.
Kdyby se mohlo více lidí v ČR věnovat tvůrčí práci, místo aby byli obětováni na oltáři České zlodějské povahy, měli bychom se všichni lépe, všichni bychom měli vyšší platy a nebylo by třeba přemýšlet jak kde podvádět a šidit.
Cesta ven je snadná, ne není to žádný politik ve formě spasitele jak mnoho lidí doufá, stačí když lidé uvěří.
Jak by šlo zabránit přetáčení elektroměrů?
Vytvořením takové společnosti, aby většina lidí neměla touhu nebo potřebu něco takového dělat a morálně to odsuzovala, i kdyby se kolečko v elektroměru dalo zastavit prstem.
Kam se vydáš Česká společnosti? Budeme mít v autech šestizónové alarmy kromě panelu z autorádia si vždy budeme brát i volant, čipy pod kůží proti únostu, infračidla v každé místnosti a deset zámků plus závoru na vchodových dveřích, konto pojištěné proti vykradení? Budeme dál doufat že nás zachrání politik ;D nebo koneně přestanem brečet a každý začne u sebe?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana