Je přívodní kabel 4B x 25 pro stroj 150kW dostačující?

<< < (2/6) > >>

Anonymous User:
Vycházím z předpokladu jištění celého systému pojistkami o proudové hodnotě 350A.Při tady tom jištění,délce a uložení kabelu mi vyšel podle výpočtového programu sichr výše uvedený typ kabelu.

Petr Moravec:
To: Hasala
Dal jsem případ do pavouka od Moellera,
v databázi pojistek jsem zadal 315A.
to by se dalo pro 150kW stroj na přívodní kabel použít.
a CYKY 3x 185+95  vychází jen tak tak, charakteristik a pojistky a kabelu se na začátku křivky skoro dotýká.

CYKY 3×70+něco  má proudovou zatížitelnost 196A - ten nevyjde – nemůže :-).

Ovšem s panem Hasalou souhlasím v tom, že takovéto napájení by opravdu měl spočítat projektant.
150kW není legrace a prvotní otázka pana Klimeše je opravdu podivná.

David Klimeš:
Kamarád elektrikář mi poradil kabel, kterým by údajně stroj připojil, rád bych to ale ještě před jeho koupí konzultoval s Vámi - profesionály.

Poradil mi kabel:

[strong]CYKY 3x120+70[/strong]

Co vy na to ?

František Dluhý:
potřebujete zhruba 80kW pro každou f, tzn. minimalni velikost fazovych vodicu = prurez 185 jak zde jiz zde bylo uvedeno pro pojistku 300A na privodu, ale doporucoval bych prurez rozhodne vyssi preci jen nechcete aby kabel byl naplno v zatezi a pojistky se tavily, tzn. kdyz date jadro 240mm2 nic nezkazite, a pojistku 350A.. //// vy zde uvadite kabel 120mm2 ano zda se Vam to docela pekny kousek a ze by to mohlo vydrzet ale tohle neni domácí lampička

David Klimeš:
80kW na fázi? Já měl zato, že 150kW se dělí mezi 3 fáze, což dává 50kW na fázi...
Abych to upřesnil, na stroji je velký stejnosměrný motor (jištěný 315A) a potom topné spirály (jištěny 80A). Na šťítku je sice napsáno max. příkon 150kW a kamarád mi uvedl vzorec pro výpočet proudu jednotlivými fázemi:

150000(kW) / 3(fáze) / 230(V) = cca. 218A

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana