Je přívodní kabel 4B x 25 pro stroj 150kW dostačující?

<< < (4/6) > >>

David Klimeš:
(poklona)  za informaci, ale později jsem měl dotaz (podívejte se do historie diskuze),  zda-li bude stačit kabel CYKY 3Bx120+70, viz.

[em]Kamarád elektrikář mi poradil kabel, kterým by údajně stroj připojil, rád bych to ale ještě před jeho koupí konzultoval s Vámi - profesionály.

Poradil mi kabel:

[strong]CYKY 3x120+70[/strong][/em]

...

František Dluhý:
ano kabel 3x120+70 bude stačit

Petr Doležal:
Já tedy přátelé nevím, ale postrádám u té kabelové lávky počet sdružených kabelů, okolní teplotu ,  uspořádání a pod.,  byť je to jen 15 m.  

David Klimeš:
Doplňuji, kabel bude uložen v cca. 30cm hlubokém kanále, jenž je určen pro přívod vzduchu a vody (tlakové hadice) a ještě jednoho kabelu 3Bx70x40?
Okolní teplota se pohybuje okolo 15-20°C

Ladislav Řehánek:
Při řešení těchto případů se postupuje od konce.To znamená že se musí spočítat příkon všech spotřebičů,když tam jsou motory tak jaké,jejich rozběch,délka chodu atd.Ten vzorec co vám poradil kamarád je pěkný ,ale obvody s motory se počítají jinak než klasický rozvod.Já osobně bych použil kabel 3x185+95 i z hlediska poklesu napětí při zapínání.Na vyřešení je třeba znát veškeré dostupné informace,včetně jmenovitých hodnot připojených spotřebičů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana