Jak uzemnit plastovou vanu?

<< < (2/9) > >>

Milan Brejcha:
Pochopitelně pokud se stane to co popisujete, že elektrický spotřebič spadne do vany a vy se budete náhodou koupat, tak vás to zabije.
Pokud v koupelně máte zásuvku, tak u ní musí být umístěn výstražný štítek, který vám vše napoví.

Jiří Sedlmajer:
To: Brejcha
Pro pořádek..
Platná norma už výstražný štítek nevyžaduje! Já jej požaduji pouze u starých instalací, podle staré normy.

Petr Moravec:
To: Brejcha.
Nevím co je na tom pochopitelného, zkuste mi to nějak vysvětlit.
:-).
Napadá mě odpověď, kterou bych si na tuto otázku dal já..... hahaha.  Ne pane Brejcha zkoušet to nebudu, ani kdybych tu plastovou vanu měl.

Jiří Schwarz:
Cituji:"...Pochopiteln ě pokud se stane to co popisujete, že elektrický spotřebič spadne do vany a vy se budete náhodou koupat, tak vás to zabije.
Pokud v koupelně máte zásuvku, tak u ní musí být umístěn výstražný štítek, který vám vše..."

Já má strach, že když budu mít vanu uzemněnou a spadne mi tam zapnutý spotřebič, že mě to může zabít taky. Naše vana je totiž smaltovaná a nevím, jak je vodivý "přechod" mezi vodou a kovovou částí vany. A nezkoumal jsem vodivost vody s pěnou.

Udělat něco úplně blbuvzdorným nejde, protože blbci jsou strašně vynalézaví!!

8)

Martin Macíček:
No a dalo by se to s tou vanou nějak elektricky řešit? Myslel jsem že kdyby se uzemnil např.kovový odtok, tak by proudový chránič vypnul, nebo ne? Jsem amatér, takže mne nebijte :) ..a s tchyní si zatím rozumím:grin:

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana