Kolik mě bude stát navýšení příkonu z 15A na 25A včetně práce?
Oldřich Morávek:
něco podobného jsem nedávno řešil.
V paneláku jsem při rekonstrukci bytu měnil i přípojku. Narazil jsem, ale ne problém. Byla tam nízká stoupačka a při změně měření se mi tam nevešel třífázový elektroměr (o 12mm jsem nesplnil podmínky ČEZu). Musel jsem udělat odbočku ze stoupačky a vedle přidělat nový rozvaděč PER1. I s trasováním přívodu do bytu včetně poplatku to vyšlo na necelých 5800. Plus navýšení sazby.
K tomu ještě předělání bytové rozvodnice, ale to už je k posouzení na místě a na Vašem požadavku.
Jaromír Urbanec:
Citace: Jiří K. 29.12.2009, 23:49
Provedli jsme rekonstrukci bytu - mimo jiné jsme přestali vařit "plynem" a koupili si indukční desku.
Vznikl nám menší problém.
Při použití el. trouby a indukční desky současně (což je normální - v troubě se peče maso, na indukční desce se vaří brambory, polívka ...) nám deska "hapruje".
Jedna plotýnka jede, další již né ...
Podotýkám že deska je nová, stejně tak ostatní zařízení v bytě.
Až na to hlavní - elektroinstala ci.
Samozřejmě že nemyslím elektroinstala ci v kuchyni - ta je vedena nová (deska má svůj okruh včetně jističe, trouba dtto, myčka ..... ).
Ale na chodbě je pouze 15A hlavní jistič!
Všiml jsem si, že sousedi jak na patře tak pode mnou mají nhlavní jistič 25A. Je to můj problém?
Vyřeším to zvýšením příkonu - to znamená že požádám o navýšení jističe na 25A? Jsem zákazníkem ČEZu. Kolik mě to bude stát a je to spojeno například s novou revizí? Zařídí vše na ČEZU?
#105#
Řekl bych, že zde opět došlo k situaci, kdy se nejdříve opravuje elektrika a pak řeší připojení indukční desky. Co dodat - do kuchyně se bude muset znovu sekat nový třífázový přívod pro desku. To vám paní poděkuje :-[
IM:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 31.12.2009, 17:18
ČEZ Distribuce a.s. účtuje 500 Kč za 1A třífázové nebo 200 Kč za 1A jednofázové přípojky.
Cenu si spočítáte snadno:
25A třífázové přípojky stojí 15.500,- Kč.
::)
Jan Franěk:
Citace: Jaromír Urbanec 04.01.2010, 17:11
Řekl bych, že zde opět došlo k situaci, kdy se nejdříve opravuje elektrika a pak řeší připojení indukční desky. Co dodat - do kuchyně se bude muset znovu sekat nový třífázový přívod pro desku. To vám paní poděkuje :-[
To vidím i jako problém v komunikaci mezi elektrikářem a zákazníkem. I v bytě kde je jen jedna fáze, tahám automaticky do kuchyně kabel 5x CYKY. Vždy se to snažím u zákazníka vysvětlit a obhájit, a ještě se mi snad nestalo, aby na to někdo nepřistoupil. Zapojím na něm pouze jednu fázi a čekám (většinou 1-3 roky)n než se znovu ozvou s požadavkem na úpravu pro sporák, nebo varnou desku. Cena kabelu oproti 3x CYKY v montáži je minimální a pozdější problémy odpadnou. Teprve pak zákazní pořádně docení to co si nechal poradit a mnou připravit. Už se mi to opravdu mockrát vyplatilo ;)
Jaromír Urbanec:
Přěsně tak, takto to snad dělá každý myslící elektrikář. Ale asi to tak časté nebude, viděl jsem dnes od mistrů GO 3+1 s třemi :o 16A jističi (pračka, kombinovaný sporák a ostatní zásuvky všude možně), tak nevím.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana