Musí se ukládat protipožární kabel v plechové liště?

<< < (2/3) > >>

XL:
To OD:
100% souhlas, právě proto, že neznáme konkrétní situaci schodiště a tazatel je vzhledmem ke způsobu položení otázky laik, napsal jsem "nějaký kabel" a "např." a neuváděl konkrétní typy z toho důvodu, aby se toho tazatel nechytil, ale opravdu kontaktoval projektanta. V projektu se dozví i další věci, které bude potřebovat pro provoz zařízení např. ohledně provádění kontrol PBZ.

xyx:
Označení kabelu přesně nevím,ale jedná se o oranžový kabel s PVC pláštěm i s PVC izolací. Cu vodič 1,5mm2.
Můžete mně dát nějaký odkaz na normu,nemohu nic dohledat o uložení tohoto kabelu

xyx:
Jinak tento kabel v liště vede samostatně přes celé schodiště (4 patra) cca 2metry nad zemí

XL:
PVC to asi nebude....
Pokud jste zákazník, požadujte dodání kopletní dokumentace PBZ po dodavateli (pouze elektro revize vám nestačí)
http://elektrika.cz/data/clanky/...-elektricka-instalace-silovych-pozarne-bezpecnostnich-zarizeni-3-cast/view
,  pokud  jste tahal ty kabely jako nejakou subdodávku pro dodavatele PBZ, obraťte se na projektanta a požadujte projekt jak to udělat, pokud jste projektant tak ....

František Šohajda:
Protipožární kabel...bude to asi kabel, s nějakou dobou výdrže při požáru než se "roztaví"...
Nemusí být v žádném plechovém korýtku...plec h sám o sobě se nesmí používat na protipožární opatření el. instalace...Je to specielní kabel s izolací, která po určitou dobu pod požárem ještě
"pracuje" bez problémů...Zko uší se nad otevřeným ohněm po určitou dobu....

PS:Před léty jsem byl na nějakém školení požární odolnosti kabelů, a tam ukazovali jak zkoušejí ty kabely v laboratoři.... celkem vydrželi dlouho...ale cena byla "světová"....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana