Co si myslíte o doplnění radiátorů elektrickými ventilátory ?
Dingo:
že já si to nenechal patentovat už před hromadou let (zle) dneska sem mohl vydělávat na prodeji patentu o:-)
Já sem používal jeden ventilátor na vršku topení aby mi foukal teplý vzduch na nohy (dance) škoda, měl sem si to patentovat :D
Pavel Ryšavý:
Dingo: A to tady jen tak veřejně vyhlašujete, že jste zasahoval do cizích patentových práv, aniž by onen patentovač od vás mrzký peníz vyinkasoval?
Bonzovat se sice nemá, ale hlásit se to musí... :D :D :D :D :D o:-)
Lubomír Jindra:
Citace: Dingo 15.12.2009, 06:51
že já si to nenechal patentovat už před hromadou let (zle) dneska sem mohl vydělávat na prodeji patentu o:-)
Já sem používal jeden ventilátor na vršku topení aby mi foukal teplý vzduch na nohy (dance) škoda, měl sem si to patentovat :D
Pche! :D Když mi bylo 10 namontoval jsem si za radiátor motorek z gramofonu s vrtulkou, asi 15W, tichý. Trošičku to pomohlo, protože do stropu bylo 3,2m, ale brzy jsem zjistil že je mnohem lepší ucpat půlcentimetrov é škvíry v oknech ;)
František Šohajda:
Kdyby to fungovalo /ty ventilátory/ ta už dávno by bloudili dieleři po zemích českých a klepali každému na domek, jaká je to výhoda!....
A ti šikovnější se toho chytli, už z nich byli alespoň novodobí milionáři.... ;D ;D ;D
Pepiczech:
pánové,
POZOR, POZOR! Pokud je na daných radiátorech eletronické měřidlo na pozdější poměrové rozpočítání nákladů jednotliových uživatelů, tak přidáním ventilátoru dojde zjednodušeně řečeno ke změně měřených parametrů - radiátor je ofukován ventilátorem a tudíž se zvýší jeho prostup tepla a nastane dle teplotních poměrů místnoti a radiátoru ke dvěma situacím. Buďto bude mít radiátor stejnou teplotu jako bez ventilátoru, ale bude dodávat do místnosti víc tepla, nebo dokonce jeho teplota bude nižšší a přestože do místnosti dodá stejné množství tepla jako bez ventilace. Konečný důsledek ale bude vždy stejný - odběratel vďaka (lehni, robote!) způsobu měření ušetří na nákladech na teplo.
Takže úspora ano, i když ne 72%. To je holý nesmysl. A také je třeba započítat elektřinu pro pohon ventilace.
Přeji ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana