Plechový žlab v blízkosti hromosvodu připojíte nebo oddálíte?
Petr Tobolík:
Citace: Jan Hájek 30.11.2009, 22:11
Jak můžete napsat ,že byly revidovány poctivě, když provedení neodpovídá článku 115 tab.4 ? (norm)
....tím jsem myslel....že byly dělány pravidelně každých 5 let ;)
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: praktik 01.12.2009, 00:17
Bylo by užitečnější, kdyby normotvůrci více diskutovali než se jen vytahovali. Ostatně nemají ani proč, za posledních 30 let jsem neviděl horší normu než otrocky přeloženou a navíc zbytečně složitou ČSN EN 62305!!
Pán je odborník!
Radek Červený:
Citace: praktik 01.12.2009, 00:17
Bylo by užitečnější, kdyby normotvůrci více diskutovali než se jen vytahovali. Ostatně nemají ani proč, za posledních 30 let jsem neviděl horší normu než otrocky přeloženou a navíc zbytečně složitou ČSN EN 62305!!
Zatím jste nedokázal nic jiného, než anonymně pokřikovat v diskuzi. Co kdyby jste zvedl svoji zapařenou zadnici ze svojí propocené židle a šel normotvůrcům názorně ukázat, jak to mají dělat?
Jaroslav Hasala:
U svodů hromosvodů obecně platí, že pokud jsou jiné kovové části v určité vzdálenosti, nemusí se spojovat se svodem. Pokud jsou blíže, musí být spojené se svodem.
V dané situaci by zřejmě bylo nejvhodnější udělat na svodu takovou "bublinu" kolem toho kovového žlabu.
Rozmahel Vladimír:
Obávám se, že nějaký " obtok " na svodu tak, aby byl spolehlivý, by mohl působit jako jiskřiště vlivem slepé smyčky.
Pokud se jedná o žlaby Mars, myslím že ty kabely jsou vlastně uvnitř Faradayovy klece a vzdáleností by mohly vyhovět čl.115. Pokud ale budeme uvažovat kovovou hmotu žlabu jako plochu dle čl.111 a dále, tak může být spolehlivá vzdálenost pro oddálení dost velká.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana