Jak si vysvětlujete montáž vícenásobných zásuvek dle 33 2130 ed.2 ?

<< < (2/3) > >>

Lubomír Jindra:
Norma se snaží řešit každý detail a tím se snadno dopustí nepřesností, které z jiného úhlu pohledu nedávají smysl. Také si myslím že toto opraví nějaká změna.

Na druhou stranu, dosud jsem nikdy nepotřeboval ani neviděl více zásuvkových obvodů pod jedním rámečkem a světelný + zásuvkový obvod pod jedním rámečkem článek 7.7.8 nezakazuje, takže  (dance)

Štefan Beláň:
Dvojité krabice OBO do sádrokartonu nemají oddělovací přepážku a proto jsou bez dalších diskuzí určené pouze pro jeden obvod (přívod).
Ovšem vícenásobné krabice od KOPOSu přepážky mají,    (norm) a tak by mne zajímalo vyjádření výrobce, zda je možné použít tyto krabice pro napojení na více obvodů (přívodu).  ??

PS: Osobně si myslím že ano.

František Šohajda:
TO:Lubomír Jindra
Třeba ve zdravotnictví se používá 5 rámeček se zásuvkami a každá má jiný přívod /dokonce i z jiného zdroje../....je to zcela běžná věc... :D

Kamil Novák:
Citace: František Šohajda  19.11.2009, 06:12

Třeba ve zdravotnictví se používá 5 rámeček se zásuvkami a každá má jiný přívod /dokonce i z jiného zdroje../....je to zcela běžná věc... :D

Kdyby jen z jiného zdroje, ale z rozdílných napájecích soustav.
A když někdo ignoruje požadavek na jejich barevné (nebo jiné) rozlišení, tak to je kolikrát hodně veselo, než jeden rozklíčuje co je která zásuvka vlastně zač.  (dabel)

Lubomír Jindra:
Citace: František Šohajda  19.11.2009, 06:12

Máte pravdu!  (doh) Vícerámečky s různými okruhy i sítěmi (ZIS) byly často použity třeba v rampách nad postelemi pacientů. Pro stavitele je to dost závažná zpráva, protože kdo si troufne udělat v nemocnici něco zcela jasně proti ČSN, byť to nedává smysl?

Citace: Kamil Novák  19.11.2009, 07:24

Kdyby jen z jiného zdroje, ale z rozdílných napájecích soustav.
A když někdo ignoruje požadavek na jejich barevné (nebo jiné) rozlišení, tak to je kolikrát hodně veselo, než jeden rozklíčuje co je která zásuvka vlastně zač.  (dabel)

Docela by mě zajímalo, jak se v tom značení orientuje personál, ale nikdy jsem se netroufl zeptat  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana