Jak se počítá proudový odběr třífázových spotřebičů?

<< < (12/13) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  07.05.2020, 14:46

Mimochodem, v textu zůstala drobná chybka. Kdo jí najde, má u mě na Spojce panáka.

Citace

Poměr jednotlivých napětí je Us = 1,73Uf, při konstantí impedanci (odporu) cívek je ve stejném poměru i výkon motoru.

Jirka Š. Svejkovský:

Tomáš Fuk má u mě panáka. Dokonce mám pocit, že to byl on, kdo mě na chybu před nějakým časem upozornil.

Pavel Kalenda:
hodnota proudu pro ochranu motoru vychází dle článku 6,18A/1,732=3,58A. pokud ale vřadím ochranu (motorový spouštěč) před stykače pro jištění hvězdy, tak se to změní? pro motor jsem měl zatím v plánu pořídit spouštěč v rozsahu 4-6,3A.

v článku jsem ale nenašel hodnoty napětí pro stykače, nebo tomu dost pravděpodobně nerozumím   :(   stykače teď pořizuji, mohu požádat o radu, po čem se pohlížet?

Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  07.05.2020, 16:26

Dokonce mám pocit...
Já to nebyl, nebo si to nepamatuju  :D

Jirka Š. Svejkovský:
Napětí stykačů neřešte, bude vždy vyhovovat pro stykače AC3. Navíc bude vždy 400V mezi fázemi (stejně jako cívka motoru do D) a 230V proti zemi (stejně jako cívka motoru do Y).

Proud za stykači se rozdělí v poměru 1:√3, proto musíte ochranu nastavit na tuto hodnotu. Před stykači teče proud celý. Lhostejno, zda se jedná o režim Y nebo D. Jmenovitý proud je maximální hodnota, na kterou chráníte motor.

Citace: Fuk Tomáš  07.05.2020, 19:29

Já to nebyl, nebo si to nepamatuju  :D

Už je to pár let, taky se mi to mlží. Furt neopraveno.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana