Můžete mi vysvětlit princip zapojení fotovoltaické elektrárny?

<< < (8/8)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miroslav Macek  08.11.2009, 10:31

Já naopak problém vidím právě v tom, že řada fotovoltaickýc h elektráren právě tu bezpečnost, řešenou stávajícími předpisy, nesplňuje. A prakticky nikdo o tom neví - dodavatel, projektant ani majitel. Proto si myslím, že by měly být vydány předpisy řešící speciálně oblast FVE, aby bylo jasné, jaké podmínky je nutno splnit a jaké ne.

Mohl byste uvést jeden konkrétní případ, kdy projektant neví, že jeho zařízení není bezpečné? Mě se to totiž týká a rád bych byl poučen, než se stane nějaký vážný úraz.  (poklona) .

stanislav mikeska:
Každé elektrické zařízení musí splňovat normu  ČSN a projít revizí, takže není co řešit!

Petr Doležal:
Tady by nic nebylo ?

ČSN 33 2000-7-712
Kat. čís.: 75240
Elektrické instalace budov - Část 7-712: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech - Solární fotovoltaické (PV) napájecí systémy

Miroslav Macek:
Citace: Petr Doležal  08.11.2009, 13:23

Tady by nic nebylo ?

ČSN 33 2000-7-712
Kat. čís.: 75240
Elektrické instalace budov - Část 7-712: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech - Solární fotovoltaické (PV) napájecí systémy

Předpokládám, že tuhle normu dnes již více než 50% projektantů zná a dodržuje. Problémem však je, že norma neřeší vše, co by řešit měla - zejména ne návaznosti na další platné normy. Podle mne to vyžaduje nějaký národní dodatek, aby bylo projektantům jasné, jak se FVE v Česku mají vlastně dělat.

František Šohajda:
TO:Jan Štěpán
Když jsem viděl namontovánu FVE firmou, podle projektu tak snad ani já co jsem to nikdy neviděl bych to tak neudělal.....a dnes jsou připojeny na síť...a to bez problémů....my slím si že moc noren ani nemuseli znát !!

#117#   TÉMA ZAMYKÁM. UŽ SE TU ŘEŠÍ JEN BLBOSTI.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana