Můžete mi vysvětlit princip zapojení fotovoltaické elektrárny?

<< < (5/8) > >>

dolac:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  31.10.2009, 21:53

Tady jsme si asi hodně neporozuměli! U přípojkové skříně RD musí být upozornění, že při odpojení přívodu vyjmutím pojistek nedojde k beznapěťovému stavu. Prostě to schytá z druhé strany! Ochrany ve střídačích s tím nemají nic společného.

Kolega, v našom regióne je naozaj jedna zo základných podmienok prevádzky FV do nn siete  to, aby systém pri výpadku napätia v sieti zabezpečil odpojenie zdroja v minimálne krátkom čase, čo musí zabezpečiť riadiaca elektronika meničov. Ide tu predovšetkým o bezpečnosť a predpokladám, že táto podmienka platí aj u ostatných distribútorov, alebo sa mýlim? Má niekto inú skúsenosť?
Neide tu iba o možný "spätný prúd" v prípojkovej skrini. Tento spätný prúd by mohol vzniknúť aj v iných častiach nn siete. Nie je možné pripustiť, aby pracovník distribútora pri bežnej oprave v nn sieti musel vždy zisťovať, či náhodou nie je v nejakej vetve zapojený FV zdroj. On musí mať istotu, že ak odpojí poistku v rozpojovacej skrini, bude môcť bezpečne pracovať na zariadení.
Samotné upozornenie v prípojkovej skrini by bez uvedenej podmienky nebolo naozaj postačujúce pre zaistenie bezpečnosti. 

Radek Kroutil:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  31.10.2009, 18:03

stát to neplatí, distributor na to má spec. přirážku

Dá se říct, že všichni, co odebíráme elektřinu. Takže i obyčejní občané doplácejí  (i když nechtějí) na zisky majitelů FV

Miloslav Dunda:
No a čím více FV, tím dražší kW pro normálního odběrtele.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miloslav Dunda  05.11.2009, 22:29

No a čím více FV, tím dražší kW pro normálního odběrtele.

Nejenom FV. Každý obnovitelný zdroj. Větrná elektrárna nebo vodní.
Přestože se jedná o ekonomický nesmysl, vychází celá ta legrace z požadavku (nejenom) EU na snížení emisí CO2. Podle mého názoru jde o princip předběžné opatrnosti. Shoda o škodlivosti emisí CO2 rozhodně nepanuje.
Co si ale já svým selským rozumem umím představit, že pokud se sníží výroba elektrické energie o 2% ze zdrojů na uhlí, krajina v kotlině české bude o 2% méně zničená. Náhrada uhlí za jádro je problém, který se řeší dlouho a složitě. Takže já bez řečí zaplatím těch několik halířů za kWh, aby si odvážlivci mohli vydělat na provozu FVE.

stanislav mikeska:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  05.11.2009, 22:50

Nejenom FV. Každý obnovitelný zdroj. Větrná elektrárna nebo vodní.
Přestože se jedná o ekonomický nesmysl, vychází celá ta legrace z požadavku (nejenom) EU na snížení emisí CO2. Podle mého názoru jde o princip předběžné opatrnosti. Shoda o škodlivosti emisí CO2 rozhodně nepanuje.
Co si ale já svým selským rozumem umím představit, že pokud se sníží výroba elektrické energie o 2% ze zdrojů na uhlí, krajina v kotlině české bude o 2% méně zničená. Náhrada uhlí za jádro je problém, který se řeší dlouho a složitě. Takže já bez řečí zaplatím těch několik halířů za kWh, aby si odvážlivci mohli vydělat na provozu FVE.

Každá nová technologie má nevýhodu proti zaběhnuté v tom, že je dražší než se zavede masová průmyslová produkce. Pro posouzení vhodnosti nebo nevhodnosti různých technologií je nutné posoudit veškeré náklady a dopady na výrobu elektřiny. Pokud započítáte u uhelných elektráren všechny náklady na rekultivaci, znečištění atd. tak dostanete cenu silové  kWh na úrovni 6Kč. U jádra je Temelín pojištěný na škody ve výši pouhých 8 miliard Kč!! Měl by být pojištěn na sumu 80 miliard EUR ! potom by se cena elektriky z Temelína šplhala k úrovni 50 Kč............!!Vy si jen neuvědomujete, že ČEZ je státní daňový subjekt! Při vyúčtování provozu obnovitelných zdrojů získává ČEZ zadarmo elektřinu, kterou následně prodá spotřebiteli, který už jednou zaplatil!! A to je bezpracný příjem do státní pokladny!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana