Můžete mi vysvětlit princip zapojení fotovoltaické elektrárny?
František Šohajda:
Dnes jsem jel s automobilem něco zajišťovat a jen ze silnice jsem viděl v každé druhé vesnici/městě širé velké lány fotovoltaiky.. ..jsem zvědav tak to dlouho budou platit /myslím stát/ tak drahou energii..??asi to bude dnešní hit ,místo obilí -panely...
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Šohajda 31.10.2009, 17:01
jsem zvědav tak to dlouho budou platit /myslím stát/ tak drahou energii..??asi to bude dnešní hit ,místo obilí -panely...
1) stát to neplatí, distributor na to má spec. přirážku (mrkněte do faktury).
2) 20 let. Je to ve smlouvě.
dolac:
Citace: Štěpán Valenta 31.10.2009, 12:25
Jinak zaznělo docela dost polopravd a zaváděcích informací - např. v přípojkové skříni nikdy zpětný proud nebude... respektine tak, aby mohl být nebezpečný.
A zmiňované výstražné štítky musí být docela jinde...
To že tam spätný prúd nebude, je dané nastavením ochrán meničov a je to aj jedna z podmienok distribútora pre pripojenie k distribučnej sieti.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: dolac 31.10.2009, 20:44
To že tam spätný prúd nebude, je dané nastavením ochrán meničov a je to aj jedna z podmienok distribútora pre pripojenie k distribučnej sieti.
Tady jsme si asi hodně neporozuměli! U přípojkové skříně RD musí být upozornění, že při odpojení přívodu vyjmutím pojistek nedojde k beznapěťovému stavu. Prostě to schytá z druhé strany! Ochrany ve střídačích s tím nemají nic společného.
Jan Štěpán:
Diskuze se evidentně zvrtává do nesmyslných "honění trikotů". Nesmyslné řeči o tom, jak se kdo pobavil a jak kdo plácá nic nezmění na tom, že fotovoltaické systémy není možné instalovat bez znalostí problematiky. Jak již bylo MNOHOKRÁT řečeno, mělo by vše být řešeno v projektové dokumentaci.
Pokud budete mít konkrétní problém v konkrétní konfiguraci, je možné vám konkrétně odpovědět. Jinak je to téme široce přesahující diskuzi. Bez ohledu na to, jesli se vám to snažíme vysvětlovat "laicky", nebo "vysoce odborně", nebo dokonce pouze "posměšně".
Prostě projektovou dokumentaci a kafíčko. V klidu pročíst a pak se ptejte.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana